Jakou benzínovou sekačku vybrat?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
host - 112.73 (?) 
23.9.2014 18:22, zobrazeno: 44391x

Dobrý den,
četla jsem si vlákno o Mountfieldu a potřebovala bych pomoci se rozhodnout. Potřebujeme koupit sekačku a nevím podle čeho vybrat. Jediné co jsem se kde dočetla, že by to s ohledem na velikost naší sekané plochy měla být benzínová s pojezdem. Uvažuju proto o Mountfieldu, hlavně kvůli té 7 leté záruce.

Prosím poradí mi někdo na základě těchto parametrů?
Zahrada cca 1000m čtverečných, lehce svažitý terén, trávník příliš neudržovaný, sem tam tlustší stvoly, kameny. Sekačku bude používat žena, chlap v domácnosti není  = ať to není nic težkého a težko ovladatelného. Sekat se bude spíš delší tráva, na časté sekání bohužel není čas. Cenově tak do 10.000, ale zas aby k něčemu byla a nebyla pořád v opravě. Vůbec se v tom nevyzám, takže nevím, jestli je reálné něco takového za tu cenu sehnat.

Děkuji za všechny názory a rady.
Kristýna

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 0.146 (?), 23.9.2014 18:36

hlavně bych nevěřil sedmileté zaruce to bude jen háček na to abi se každý rok chodilo k nim na placený servis jako vejich vkladní knížka z ktere peníze nešly vydzvednoutr ja bych to kupoval u prodejce se zahradní technikou

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 140.103 (?), 23.9.2014 22:26

Kristýno, 7letá záruka u Mountfieldu znamená pouze to, že tam budete muset každý rok se sekačkou dojít na servisní prohlídku, kde vás Mounfield pumpne o další peníze a bude vám na sekačce vyměňovat dobré věci s tím, že už byli špatné, dělají to tím stylem, že od jednoho zákazníka to vymontují a druhému namontují. V případě poruchy svedou vinu na neodborné zacházení a budou po vás chtít zaplatit náhradní díly, práci možná udělají zdarma. U ostatních výrobců máte záruku od 2 do 6 let, ale sekačku vyreklamujete a jak náhradní díly, tak práci budete mít zdarma v rámci záruky. Alko např. dává záruku 6let s podmínkou každoročních servisních prohlídek, kdy vám jednou za rok vymění olej, filtry apod. což musíte udělat tak jako tak, ale i když tyto prohlídky neabsolvujete, pořád máte nadstandardní tříletou záruku. 

Sekačku vybírejte podle motoru, na né moc časté sekání je potřeba výkonný motor, čím silnější bude na sekačce motor, tím lépe. U motorů B&S je to jednoduché, čím vysší číslo, tím lepší motor. Motor B&S 850e je momentálně bezkonkurečně nejlepší co se do sekaček montuje a sekačka s tímto motorem bude silná, tichá, půjde výborně a z lehka startovat bez zbytečného přepínání sytiče - písmeno E v označení. Srdce každé sekačky je motor, ale dost podstatné je i materiál skeletu, (plech, hliník, plast, slitina) plech samozřejmě koroduje, plast může prasknout, hliník a slitiny hliníku jsou co se týče životnosti nejlepší, nevýhoda může být většinou větší váha. Potom je důležitý tvar skeletu - prostor kde se honí sečená tráva, velikost tunelu pro minimální ucpávání a správnou funkci výhozu a plnění koše, velikost koše, provedení madel, výškové nastavení madel, výšky sečení, provedení pojezdu (jednorychlostní, několika rychlostní, variátorový s plynulou regulací. Dost praktická je u sekačky tzv. spojka nože označovaná též jako rotostop, sekačka s touto funkcí umí vypnout pohon nože při chodu motoru, díky tomu nemusíte pořád startovat motor při vysypávání koše, ale jednoduše jen pozastavíte pohon, dá se využít i například při přejezdech přes kamenitou cestu, využívám pojezdu, nůž se netočí. Nakonec je potřeba zohlednit kvalitu nože, dobrý kvalitní nůž určuje, jestli sekačka dobře seče, vyhazuje trávu či nikoliv.

Při výběru už máte jasno, kvalitní sekačku do 10k neseženete, vždy to bude v této ceně hledání kompromisů mezi motorem, čínskými díly apod. Z Moutfieldu pokud nemusím, nenakupuji, jsou to darebáci laugh

Pokud bych si ale musel vybrat z jejich nabídky, pak je to dané, nejlepší jsou ty 3 nejdražší. 

To nejlepší po motorické stránce XSP55

Horší motor, ale lepší a lépe tvarovaný skelet navíc s variátorovým pojezdem, MAX 53 kopírovali od Alka. 

Druhá možnost je benzinová sekačka MAX 53VBD Allroad Aluminium

Jednoduchá konstrukce, měla by vydržet, ale za tu cenu se dají sehnat modernější a vybavenější stroje LUX55.

Na závěr vám Kristýno musím oznámit nemilou zprávu, kameny sekačka neposeká, musíte je ze zahrady odstranit, jinak zničíte sekačku = první sečení proveďte křovinořezem a strunou, odstraňte nepořádek a kameny a až pak vyjeďte sekačkou. Dobře vyberte yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 112.73 (?), 25.9.2014 22:18

Ještě jsem se chtěla zeptat..píšete o značce Al-ko a pak o motorech B&S, ale Al-ko nemá motory B&S. Jsou jejich motory stejně spolehlivé jako B&S? Našla jsem třeba GTM 500 SP1 SCH nebo GTM 460 SP1 SCH - je to sice plastový číňan ale má motor B&S 675 (ta druhá B&S 500), který by měl být podle vás hodně dobrý..  tak nevím co si o tom myslet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 140.103 (?), 26.9.2014 3:45

GTM není Al-ko je to úplně jiná firma, zatímco Al-ko jsou rakušáci aspoň vysší řady, základní se montují také v číně, GTM, Hecht, Vega atd. je čistokrevná čína. Když se podíváte na Heuréku, zjistíte, že B&S motory Al-ko má.

Problém je ten, že samotný motor B&S 850e stojí 10 000Kč takže asi těžko seženete sekačku s dobrým motorem do 10k. 99% sekaček do 10k je čínská výroba a cca 50% z nich je osazeno čínskými motory. Osobně bych místo GTM radil koupit Hecht, má z čínských strojů nejrozšířenější servis, ale ty dvě zmíněné sekačky z Mounfieldu za 14500Kč jsou o dost lepší volba. U Hechtu apod. počítejte s častými poruchami a zhruba po dvou letech = po skončení záruky vám odejde pojezd, občas neposlouchá startování atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 218.97 (?), 24.9.2014 1:39
Viděl by jsem to na malý mulčovač zn.např. Vari-huricane, cena dvojnásobná, má pojezd, nůž není upevněn na klikovce-občasný kámen ani stvoly tomu nevadí, je to stavěno na nepravidelné sekání-např.1xměsíčně v pohodě.Oproti tomu jakákoliv rotační sekačka při nájezdu nožem na kámen má většinou o opravu postaráno, kterou platí vždy majitel-rozebrání motoru, rovnání klikovky, navíc nutnost sekání každý týden Při koupi bubnové sekačky počítejte s nutností úklidu posekané traviny. Takže první možnost je časově a místem určení nejvhodnější.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 216.235 (?), 24.9.2014 20:15
Host xxx.140.103 to popsal trefně, souhlas,ale neřeši to četnost sekání, rotační sekačka může být sebedražší, ale půl metru trávy nejen že nezvládnou posekat (tak leda na několikrát),a ikdyby to zvládly, tak to nedokážou toto množství dostat ze sekacího prostoru pryč, výhoz se ucpe a je z toho mizerný nefunkčni mulčovač.Takže vzít mulčovač hned-poseká bez nutnosti úklidu a je na nepravidelné sekání, má dvojnásobně silný nůž a vari huricane je v poho-silný motor b&s 800-stovkové řady, nebo honda taky190ccm obsahu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 24.9.2014 20:35

nastýlací mulčovač není to co si většina představuje pod názvem sekačka s možností mulčování. Mulčovač od Vari je nastýlacím mulčovačem pro extenzívní trvalé travní porosty pro jejich ochranu před zarůstíním náletovými dřevinami a není to sekačka pro pobytové trávníky. Používá se tam, kde nevadí, že nerovnoměrně rozmístěný mulč vypálí v drnu skvrny a retarduje růst zakrytých travin. Je potřeba si zkouknout, jaký výsledek s jakou četností potřebujete dosáhnout. To co je dobré v komunální technice na silniční příkop a trávu na obecním palouku nemusí být vhodné na soukromý dvoreček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 112.73 (?), 24.9.2014 21:15

Děkuji všem za reakce. Určitě nechci sekat kameny, ale zahrada je po budování hloubkové kanalizace, která šla napříč celým pozemkem, ve špatném stavu, takže si dáme práci a kameny vyberem. Určitě se ale něco přehlédne, proto mě zajímalo, jestli je někaká sekačka vůči tomu odolnější. Z vašich reakcí vidím že ne, takže dáme na kamení co největší pozor..

Díky za zasvěcení do technických parametrů, budu vědět po čem se dívat, ale je toho tolik, že půjde i o štěstí co si s čím spletu nebo co zapomenu :-) a jak uvádíte, na dobrý stroj asi nemám, takže bude kompromis a nezbývá než se modlit. Alespoň budu vědět, co od toho mám, nebo spíš nemám čekat.

Děkuji moc

Kristýna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 208.169 (?), 25.9.2014 2:25
Zahradu lze přirovnat k obecnímu pozemku-není to denně užívaná plocha a když vyšši tráva není problém, jde jen o posekáni jednou za měsíc, vidím v mulčovači dobrého pomocníka.Lepši by byl cepáček, ale to je cenově jinde.Pokud to chce mít někdo vzhledové, musí upravit pozemek a sekat každý týden, jsem zastáncem traktůrků-šetří čas, ale jsou nadšenci, co neváhají nalítat za sekačkou desítky hodin za rok, hlavně když je levná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika