Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kristýno, 7letá záruka u Mountfieldu znamená pouze to, že tam budete muset každý rok se sekačkou dojít na servisní prohlídku, kde vás Mounfield pumpne o další peníze a bude vám na sekačce vyměňovat dobré věci s tím, že už byli špatné, dělají to tím stylem, že od jednoho zákazníka to vymontují a druhému namontují. V případě poruchy svedou vinu na neodborné zacházení a budou po vás chtít zaplatit náhradní díly, práci možná udělají zdarma. U ostatních výrobců máte záruku od 2 do 6 let, ale sekačku vyreklamujete a jak náhradní díly, tak práci budete mít zdarma v rámci záruky. Alko např. dává záruku 6let s podmínkou každoročních servisních prohlídek, kdy vám jednou za rok vymění olej, filtry apod. což musíte udělat tak jako tak, ale i když tyto prohlídky neabsolvujete, pořád máte nadstandardní tříletou záruku. 

Sekačku vybírejte podle motoru, na né moc časté sekání je potřeba výkonný motor, čím silnější bude na sekačce motor, tím lépe. U motorů B&S je to jednoduché, čím vysší číslo, tím lepší motor. Motor B&S 850e je momentálně bezkonkurečně nejlepší co se do sekaček montuje a sekačka s tímto motorem bude silná, tichá, půjde výborně a z lehka startovat bez zbytečného přepínání sytiče - písmeno E v označení. Srdce každé sekačky je motor, ale dost podstatné je i materiál skeletu, (plech, hliník, plast, slitina) plech samozřejmě koroduje, plast může prasknout, hliník a slitiny hliníku jsou co se týče životnosti nejlepší, nevýhoda může být většinou větší váha. Potom je důležitý tvar skeletu - prostor kde se honí sečená tráva, velikost tunelu pro minimální ucpávání a správnou funkci výhozu a plnění koše, velikost koše, provedení madel, výškové nastavení madel, výšky sečení, provedení pojezdu (jednorychlostní, několika rychlostní, variátorový s plynulou regulací. Dost praktická je u sekačky tzv. spojka nože označovaná též jako rotostop, sekačka s touto funkcí umí vypnout pohon nože při chodu motoru, díky tomu nemusíte pořád startovat motor při vysypávání koše, ale jednoduše jen pozastavíte pohon, dá se využít i například při přejezdech přes kamenitou cestu, využívám pojezdu, nůž se netočí. Nakonec je potřeba zohlednit kvalitu nože, dobrý kvalitní nůž určuje, jestli sekačka dobře seče, vyhazuje trávu či nikoliv.

Při výběru už máte jasno, kvalitní sekačku do 10k neseženete, vždy to bude v této ceně hledání kompromisů mezi motorem, čínskými díly apod. Z Moutfieldu pokud nemusím, nenakupuji, jsou to darebáci laugh

Pokud bych si ale musel vybrat z jejich nabídky, pak je to dané, nejlepší jsou ty 3 nejdražší. 

To nejlepší po motorické stránce XSP55

Horší motor, ale lepší a lépe tvarovaný skelet navíc s variátorovým pojezdem, MAX 53 kopírovali od Alka. 

Druhá možnost je benzinová sekačka MAX 53VBD Allroad Aluminium

Jednoduchá konstrukce, měla by vydržet, ale za tu cenu se dají sehnat modernější a vybavenější stroje LUX55.

Na závěr vám Kristýno musím oznámit nemilou zprávu, kameny sekačka neposeká, musíte je ze zahrady odstranit, jinak zničíte sekačku = první sečení proveďte křovinořezem a strunou, odstraňte nepořádek a kameny a až pak vyjeďte sekačkou. Dobře vyberte yes

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika