Vodní gril



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9   
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6504) - 128.44 (?) 
10.9.2009 20:00

Ta pára v lavoru, resp. těsně nad ním bude mít okolo 100 st, podle tlaku vzduchu. Ale výše nad lavorem je pára promísená se spalinami a tam už bude teplota vyšší, podel intenzity topení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
               
Gril - (1) - 119.137 (?), 10.9.2009 20:28

Jak jsem se zmiňoval výše, teplotu na doporučených 150°-200°C při grilování se nám nepodařilo dosáhnout.Nezkoušel jsem ale ještě způsob grilování, kdy je nádoba s vodou úplně nahoře, přímo na nádobě je položen rošt s masem a pak je to zakryto poklopem.Tento způsob ale znemožňuje dolévání vody do nádobky za provozu grilu nalévacím otvorem k tomu určeným.Jestli jsem to správně rozpoznal z fotografií na této adrese . Jestli prosím z tohoto fóra někdo víte jak dosáhnou teploty 150-200°C ve vodním grilu 3v1,dejte to ve známost, ještě zkusím je-li funkční teploměr.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 10.9.2009 20:05

Na našem grilu teploměr je a není problém vyhnat teplotu na hodnoty kolem 200°C. Takže jestli teploměr nelže tak v horní části grilu, tam kde je maso, je snad taková teplota.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 119.137 (?), 11.9.2009 8:50
Na teploměru jsou dvě stupnice. Ty tučně vyražené hodnoty jsou ve Fahrenheitech a pod tím je stupnic °C.Chci se jen ujistit, jestli je ta teplota kterou dosáhnete opravdu kolem 200°C.Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 11.9.2009 9:05

V jap. som zazil taky suflikovy asi 15x30 cm na plyn, i ked asi nespada celkom do tejto kategorie. Bol sucastou kuchynskeho zariadenia. Na spodku bola nadoba do ktorej isla voda asi 1 cm. Na to sla kovova mreza na ktoru siel kus ryby alebo ineho masa. Nad mriezkou, mozno len nejakych 5-10 cm, horel plyn (cize zhora), plamen v podobe hada aby rovnomerne hrial cely povrch. Voda sa neprehrievala tolko ako samotne maso, ale ciastocne zabranovala jeho presuseniu; cele to byvalo zaparene. Raz sa suflik otvoril a maso otocilo. Vyhoda bola, ze ryba bola hadam za 10 min, mozno aj skor.... a nebolo ku grilovaniu treba ani zahradku ani terasu. Drevnym uhlim to ale nevonalo. Inak sikovne a vyborne zariadenie na chutnu a rychlu veceru pre 1-2 ludi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 61.6 (?), 12.9.2009 8:36

Zhruba stejně rychle a podstatně levněji upečete rybu v mikrovlnce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 169.44 (?), 8.5.2010 20:34

No my jsme ho dnes na zahradě vyzkoušeli a byli jsme nadšení. Grilovali jsme i udili a opravdu to funguje. Maso u grilování je šťavneté. Není tak vysušené. Hlavně když grilujeme kuřecí prsa.Do udírny jsme dali párky a uzený bůček. Párky byli jak z udírny a búček se krásně prohřáll, dostal chuť kouře, omastek stékal do vody.Ale opravdu udit kus masa to asi dělat nebudeme, tak velké to zas není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.50 (?), 12.5.2010 7:53
Jakym zpusobem jste topili? Ja jsem nejdriv roztopil drevem a pak pridal drevene uhli, ale to se pak teplota pohybovala jen kolem 80 stupnu. Vodni gril je propagovan jako zdrave grilovani, ale kdyz se topi drevem tak pri jeho spalovani vznikaji skodlive latky... takze to asi taky neni zrovna idealni...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6504) - 70.100 (?), 12.5.2010 8:30

Jakakoliv tepelna uprava masa je "skodliva". Nejvice pak grilovani. Idealni zpusob neexistuje. Nebo si tu flaxu uvarte v pare, to je snad nejsetrnejsi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 65.50 (?), 12.5.2010 8:44

Je v tom trochu rozdíl. Škodlivé látky vznikající hořením dřeva jistě vznikají, ale jejich kancerogenní ptenciál není tak velký, jako třeba akroleinů vznikajících pálením tuků.  Vařící voda tuk nepřepálí, navíc horká pára zkrátí dobu grilování.  
   Samozřejmě, uvařené maso v hrnci je zdravější, ale kdo si na něm pochutná, že.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika