Jak naložit maso na uzení



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Marekkk - (1) - 106.172 (?) 
12.9.2009 10:32, zobrazeno: 781596x

Postavil jsem si udírnu, chtěl bych si vyudit nějaké maso, ale nevím jak ho naložit a připravit na uzení.  Prosím o radu. Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
host - 145.195 (?), 18.10.2009 17:14

marku, co se týká nakládání masa tak když se zeptáš 10 lidí co udí tak ti každý poradí to svoje (že je nejlepší

já ho obalím v soli(rychlosúl je lepší) -na sucho oklepu a dám do kanemin.sudu druhý den zaliji převařenou studenou vodou a dle teploty nechám uležet až voda začne "kvést" tak vyndám v horké vodě omeju a dám do nudírny

maso do sudu nakládám tak, že dospod dám velké kusy(koleno, kotelt s.k, atd a navrch malé kousky bůček, žebírka popř.špek)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 224.11 (?), 27.11.2009 20:14

Marku utřu česnek se solí, libovolné množství, natřu s ním bůčky a uložím na týden do lednice. Potom zaleji převařenou vodou se solí. Jeden kamarád říká jako když solíš polévku, kamarád chemik říká 2% roztok.Za dva týdny udím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 175.250 (?), 18.12.2009 9:44

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co se stane, když maso v láku na uzení zmrzne. Dávám ho vždy do sklepa, ale když jsou teď mrazy, tak se bojím, že mi to všechno zmrzne. Mám naložené bůčky i kýty a do lednice se to nevejde. Petra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 18.12.2009 10:17

Maso by zmrznout nemělo, krystalky ledu poruší buněčné struktury a kvalita masa (zejména libového) se zhorší.
   K tomu, aby maso s lákemu zmrzlo ale musejí být teploty delší dobu nízké. Mráz těsně pod nulou ke zmrznutí láku nevede.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 17.12.2010 8:01

Maso na uzení mám naložené již 4 týdny "na sucho" jen obalené v soli. V místnosti kde je uložené je v současné době mínus 3 stupně C a maso zmrzlé není. Domnívám se, že u láku to bude obdobné - sůl by měla "rozmrazovat" do mínus osmi stupňů, ale to jsem nezkoušel a ani tomu moc nevěřím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 147.108 (?), 18.12.2010 19:44

Vcelku máte recht. Dávno, v mých dětských letech jsme nakládali prase do dřevěného sudu a solili na sucho, 6 neděl. Až ke konci se dával lák. Ten sud stál pod kůlnou v zimě, teplotu jsem tehdy neměřil ale běžně mrzlo. Nepamatuju, že by maso mělo nějaké velké závady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 37.186 (?), 4.12.2014 12:18
Dobry dem mam dotaz.chci se zeptat zda u toho nalozeni masa nasucho nevadi cesnek, mam to uz 3dny na sucho a nevim jestli se to nezkazi.mam to v kameninovem sudu na balkone a venku je okolo 2.diky pesek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 4.12.2014 13:10

1.Česnek nevadí, naopak.
2. Kvalitní a čerstvé maso se po 3 dnech nezkazí. I tak je ale lepší zalít ho lákem.
3. Teplota 2st.C je pro naložené maso ideální.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 226.182 (?), 4.12.2014 13:40

Zdravím, maso naložené nasucho s česnekem nevadí.Horší bude ten balkon.Maso pustí tekutinu a při střídání venkovní teploty kdy je přes noc pod nulou a přes den nad nulou, dobré není.Nejlepší je maso dát do lednice ve které je 3-5C.Po 3 dnech naložení nasucho maso zalévám lákem.Mám to takhle vyzkoušené s jistotou že se maso nezkazí.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika