|
Jak naložit maso na uzení
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 27.12.2011 20:54
Kusy masa obalit v obyc. soli, dat na sucho do hrnce na 48h, pak oprat, hrnec vymyt, maso narovnat zpet, prelit vychladlim nalevem, aby bylo zatopene a necht jeste asi 12-dnu v chladnu, v hrnci zalite nalevem ulezet.Nalev-na kazdy litr vody dame 5dkg Podravky, povarime asi 20-minut, odstavime z plotny, nechame vychladnout, zalijeme maso v hrnku, aby bylo maso zatopene, nechame asi 12-dnu v chladnu ulezet, pak povesime do udirny, udime pri teplote do 80C ccaa.12h, i vice, zalezi,jak velke mame kusy, z jak stareho prasete je maso atd.Proste ochutname, kousek urizneme z kusu masa a uvidime, jestli to neni tuhe, jestli je to dost vyuzene atd.Udime tvrdym drevem bez kury, davame jedno polinko vzdy suche a druhe vytahneme z kyble s vodou a takhle porad dal, az tj.vyuzene.Kura na drevu, kdyby se neodstranila, tak by bylo maso stipave a kazde druhe polinko z kyble s vodou by melo zajistit, spolecne s teplotou uzeni do 80C, ze uzene neni vysusene.Preji dobrou chut.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.249 (?), 7.6.2017 18:04
Rád bych se zeptal zkušenějších... uzené maso (krkovička, bůček) jakž takž zvládám. Nakládám do láku, který není žádná věda - taková "česká klasika" - voda, praganda, sůl, nějaké základní koření (jalovec, pepř, česnek, nov.koření, někdy trocha rozmarýnu)... zatím vše OK.
Jenže onehdá jsem pár kousků naložil do láku, který jsem připravil z nějakého kanadského prášku - dostal jsem dva vzorky... jeden měl něco s medem, druhý zase javorový sirup (snad). Dostal jsem od každého trochu, tak na jednu malou zkušební várku... ale nic víc o tom nevím. Výsledek byl chutově velmi zajímavý a tak mě napadlo zkusit svůj klasický lák nějak obohatit o tyto "exotické" chutě. Jenže vůbec nevím jak na to... mám do láku rozpustit med, nebo cukr, nebo snad přilít javorový sirup, atd?? Pokud ano, kolik a jak? Nebude ta sladkost vadit - jako ve smyslu že by se to kazilo? Maso v láku mám v ledničce v hrncích. Zkoušel někdo něco takového? Nechce se mi jen tak volně experimentovat a zbytečně kazit a vyhazovat maso... to mo přijde škoda. To se raději optám... :-) Díky předem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nomadm - Bronzový Zahrádkář (52) - 142.6 (?), 23.1.2013 12:47
zdravím kolegové,
chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), chtěl bych mít maso naložené ve sklepě, mám tam ale 10st a ne zmiňovaných max 8st, je v tom nějaký problém? Tchán říkal, že není jen to mít naložené 2 týdny a ne 3-4.
Co poradíte?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|