Grilování - uzení



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 188.153 (?) 
3.2.2009 17:53

muzu mit nalozene maso v lednicce kdyz chci udit v lete a jak se to dela uplny laik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 99.239 (?), 26.4.2009 7:53

Nastav si tam teplotu+5°C a za 14dní můžeš udit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.130 (?), 2.3.2009 16:34

zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte o tom jak se udí losos? nakládání a na jakou teplotu? diky Linda telwet@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.99 (?), 12.12.2007 18:39

Milačci žadna kura, tvrde dřevo, prosypavane dubovymi pilinami a dubovym listim, ať neni vysoka teplota, to pak voni Pavel z Moravy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 12.12.2007 19:46

Zpusobů uzení je mnoho. Ale proč odstraňovat ze dřeva kůru a potom tam přisypávat piliny a listí? 
  Osobně preferuji dřevo bukové. Kůra mi nevadí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.212 (?), 4.11.2008 10:42

Plně stebou souhlasím.Já udím pouze bukem i skůrou při teplotě 50 až 70 stupňů a všechno je super

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 100.1 (?), 21.3.2008 11:21

Přesně tak - udím většinou akátem bez kůry, prokládám dubem a bukem + mokré piliny. 2dny pri nizke teplote a je to výborný!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.26 (?), 4.11.2007 12:48
Dobrý den, postavil jsem si udírnu  ve které jsem třikrát udil a maso bylo hořké a štiplavé chuti. Dřevo které jsem používal (buk,dub) bylo suché a bez kůry. Můžete mi prosím poradit čím by to mohlo být?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 4.11.2007 15:44
Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř. Špatně uzené maso má pak chuť pečenou ale ne štiplavou. Hořké může být maso přeuzené - příliš dlouho a (nebo) příiliš vysokou teplotou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.1 (?), 28.11.2007 10:39
Zdravím všechny uzenáře. Mám dotaz, jestli se dá udit na akátovém dříví?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika