Zdravím všechny uzenáře, na jaře bych si chtěl postavit za domem udírnu. Zkušenosti s uzením nemám žádné... Moje představa je, že ji využiji jedenkrát až dvakrát do roka při nějaká oslavičce... Mám svažitý pozemek, tak bych ho rád využil a kouřovod zakopal, aby byla vidět pouze malá budka. Moje představa pro začátek je dřevěná udírna, když mě to chytně tak upgraduju... Nepředpokládám závratné množství masa pro uzení - do 10 kg. Máte někdo zkušenosti s materiálem, tipy? Smrková prkna? Tlouštka prknen? Jak izolovat proti zhoření od kouřovodu? Radši těsnou či herměticky uzavřenou udírnu? Dřevo na uzení jabloň nebo švestka? Rošty nerez nebo černé železo? Plech pro úkapy a kondenzát je nutný? Budu vděčný za každou radu, zkušenost či fotku. Petr (PS. jsem průměrně zručný kutil, takže to snad zvládnu...)