|
vlastní mrkev x kupovaná
|
|
|
|
|
|
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 242.231 (?) 12.4.2008 17:55, zobrazeno: 17241x
Co myslíte, je lepší spolehnout se na vlastní síly a dopřát si čerstvou mrkvičku ze záhonu, nebo síly šetřit a koupit si ji? Já jsem napoprvé úplně ztroskotala a od té doby spoléhám na tu pěknou a celkem šťavnatou karotku ze sáčku. Čím to, že domácí mrkev skladováním hořkne a ztrácí všechen sexappeal? Ta kupovaná je dobrá celý rok...
Díky, H.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.205 (?), 12.4.2008 23:26
Asi máte štěstí na kupovanou mrkev. Podle mé zkušenosti je některá dobrá, u jiné mám pocit, že žvýkám kus papíru. Ze zahrádky mi chutnala vždy, navíc jsem si jist, že neobsahuje stopy žádných jedovatých chemikálií. Karotka se dá skladovat kratší dobu než mrkev pozdní. Od začátku léta můžete jíst karotku, v říjnu sklidíte pozdní mrkev a máte ji až do jara. S hořknutím mám zatím zkušenost jen u mrkví, které jsem z nějakého důvodu sklidil až po zimě.
Tomáš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.188 (?), 3.6.2008 11:15
Zajiamve, ja mel vzdy za to ze maloco je horsiho nez kupovana mrkev. Snad jen kupovana cervena salatova repa. Teda ne ze by to bylo vylozene spatne, ale aspon ja tedy od zeleniny nejakou chut cekam. Tak se ptam jaky ma smysl pestovat zeleninu, ktera sice stoji 10 kc za kilo, ale kvalita je mizerna. Ta cena byla rekl bych jeden z duvodu proc lide zacali ve velkem zatravnovat zelinarske zahonky. Jenomze ta vypestovana vlastni zelenina ma treba hodnotu 40 kc za kilo. Proste neni nad vlastni produkci. Jeste bych dodal, u mrkve i u petrzele byva problem s vyklicenim. Je to jednak spatnym zpracovanim pudy, melo by tam byt minimum hrud a jeste vice rekl bych vysychanim a vytvorenim krusty. Tomu se da predejit ze pudu hned po zaseti namulcejem, treba senem, mam takovou zkusenost s pestovanim cervene repy. Ta se sadi pozdeji, kdyz uz je docela teplo.Letos jsem ji sadil az koncem kvetna v techhle vedrech. Po zaseti jsem zalil a namulcoval a uz mi to krasne roste. Mrkebv sice klici az po delsi dobe ale meo by to taky fungovat, jen se nesmi propast ten spravny moment na odkryti, za rok vyzkousim.
Ondra D.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.188 (?), 15.6.2008 0:14
Moje máti je zahradnice a věří spíš na okopávání a ruční práci než na chemické přípravky, ovšem zhruba loni na pěstování mrkve nadobro zavevřela - spočítala si, kolik ji stálo osivo, kolik času tomu věnovala a kolik z úrody se jí povedlo zachovat do jara. Zjistila, že je nesrovnatelně efektivnější koupit kilo mrkve á 8 Kč v samoobsluze.
Od té doby pěstuje jen zeleninu, která se opravdu dobrá dá koupit v obchodě jen zřídka - rajčata, papriky, bylinky atp. Já postupuji stejně .
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 176.204 (?), 15.6.2008 1:03
Hráběnka - xxx.xxx.242.231 (209), 12.4.2008 17:55
ta kupovana v sacku je preto taka dobra a vydrzi dlhsie, lebo je napustena chemikaliami... jablcka sa preto lesknu a nehniju lebo su tiez niecim napustene (ale nepoviem vam cim)... doma sa skutocne neoplati pestovat nic, ked sa budete pozerat len na ekonomicku stranku veci... a ked chcete, aby ste mali aj doma nejaku urodu, tak tiez musite zeleninu alebo ovocie niecim striekat, lebo vam to skodci zozeru... ale aj tak ta domaca chuti lepsie, len je draha... drahe su nie len vstupy, ale aj cas, ktory stravite pri pestovani... ked kupujem zeleninu, tak na trhu (sam neviem, ci je zdravsia ako ta z hypermarketov), ale ked ta z retazcov vyzera velmi umelo...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|
|
|
|
|