Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Petržel, ale i mrkev vysévám k plné spokojenosti na podzim už pár roků. Udělám rýhu, nasypu semínka a - nezahrnuji je. Sníh, déšť, mráz se postará, aby se na semínka něco ze zeminy naplavilo. Mrkev i petržel je vždycky velice časná, rostlinky mi nikdy nevymrzly. Letos se mi však prvně v životě stalo, asi tak koncem července, že v mém řádku petržele dlouhém 10m, zhruba uprostřed, v délce 1,5m byly úplně svěšené listy. Nastěhoval se mi totiž do zahrady hryzec. Pak začaly být ukousané i mrkve. Došlo tedy k předčasné sklizní všech mrkví a petrželí, byly ale už naštěstí velmi pěkné. Hajzlíkovi jsem nechala asi 40ks mrkví na záhoně, aby dál neškodil. Nepomohlo to. Pustil se do paprik. Každý týden ukousal jednu či dvě papriky tak, že se keře povalily a místo kořenů byla hůlka, jako když ji někdo ořezal jak tužku. I několik keřů rajčat takhle zlikvidoval. 

Takže asi příští rok, jestli hryzák přežije zimu, nic moc nebude. Ale vy si petržel vysejte, klidně i v lednu, nebo i v únoru, bude-li nezasněženo a nezamrzlo, jsou takové dny v průběhu zimy. Přeji dobrou sklizeň a žádného hryzavého prevíta do zahrady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika