Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Opět další kvalitní příspěvek z dílny sadaře Vlady. Těší mě že se najde člověk, který se snaží bez jakékoliv zaujatosti hodnotit staré a nové odrůdy. Odrůda Chodské je čistě lokální záležitost Jižních Čech, tam je tato odrůda běžně k vidění v alejích kolem cest. Tady ve Slezsku bude těžko k nalezení. Chodské je odrůda vysoce mrazuodolná, tmavé žluté plody nestrupatí. Chuťově není špatná, ale člověk nemůže očekávat kořenitost Coxovy renety, nicméně to že se krajové odrůdy prosadily v místech svého vzniku je zárukou jejich kvality, ochutnal jsem jich vícero a všechny byly chuťově zajímavé. Chuťová špička je např. odrůda Studničné z vých, Čech.

  Granny Smith nelze obecně doporučovat, v normálních letech nemůže tady dostatečně vyzrát. V jižním tyrolsku se sklízí koncem září a i tam ale o pár týdnů dříve než by bylo třeba, zvrácenosti současného obchodu vyžadují jablka čistě zelená, Granny tvoří při vyzrání na stromě lehce nahnědlé líčko... nicméně když jablka plně vyzrají na stromě jsou jedinečné chuti, to co tady kupujeme v marketech je spíše záležitost estetická než gurmánská, to si musíme uvědomit, když hodnotíme chuť Granny z obchodu...

           Ing.Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika