pálení z hrušek
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
Jan-o - (20) - 83.178 (?), 9.9.2009 12:50
Z tvrdých ani nahnilých kvalitní hruškovici neuděláte. Hrušky nemají tolik kyselin co jablka a proto se zdají být sladší. Mám na zahradě jabloň Borovinku, začíná zrát kolem poloviny srpna a mošt z ní dosahuje až 18 % cukernatosti. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 10.9.2009 12:31
Rozhodně Vám nedoporučuji vysiřovat prostor nad kvasem, oxid siřičitý je velice jedovatý nejen pro kvasinky, ale i pro našince. Samozřejmě, že křísotvorné kvasinky byste rovněž zničil, ale co bude s kvasem? Doporučuji přidat 400 ml 20% kyseliny sírové na 200 litru kvasu a tolik cukru, aby ho na tento objem máče bylo alespoň 3%. Tímto způsobem vliv "křísu" velmi omezíte. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?), 12.10.2009 14:38
Pálíte někdo ze zimních hrušek. Mám tři stromy úplně obsypané a na každém je jiná odrůda, ale všechny hrušky zatím tvrdé jako kámen a trpké.
Kdy se sklízí zimní odrůdy a dá se z nich něco vypálit?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|