Hrušeň Clappova



j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 65.183 (?)
20.11.2010 20:14

V tomto se ztotožním s panem Vysloužilem a nemám nejmenší problem s dlouhodobým odvětráváním slivovice i meruňkovice v otevřeném demižonu a jsou to řádově měsíce. Pokud mám ve sklepě octomilky, přikrývám ubrouskem nebo papírovým kapesníkem který kolem hrdla demižonu zagumičkuji. Po zalahvování jsme si všimli i toho, že slivovice po pár dnech z lahve poloplné je aromatičtšjší a jemnější jak z lahve čerstvě načnuté.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 31.135 (?), 20.11.2010 17:26
A koľko je to dobre(dlho)?Vlani po 4 týždňoch odvetrávania v chladnej miestnosti mi slivovica stratila 5 stupňov a okrem všelijakých pribudlín stratila aj niektoré arómy ktoré si na slivovici cením. Stano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 61.6 (?), 20.11.2010 17:44

To je divné. Já skladuju slivovici v otevřeném demijonu celý rok a za tu dobu ztratí tak 1 stupeň a aroma vůbec

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.235 (?), 20.11.2010 18:17

Znám případ, kdy po ročním odvětrávání zbyl ve skle ocet.Dotyčný se chtěl pochlubit "odvětraným archivem" svému dobrému známému podnikateli a ten se měl z octa udusit. Stačil jenom vyhrknout: " Hergot, toto je snad slivovice?"  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 31.135 (?), 20.11.2010 18:26
Tiež som tomu nechcel veriť.Zmeral som to po príchode z pálenice, a tým istým meradlom aj po 4 týždňoch.Demižóny som naplnil asi do 2/3,boli otvorené a každý týždeň som z nich podľa rád z tohto fóra vyfúkol plyny nad pálenkou.To že sa z pálenky za rok nestratí aróma sa mi akosi nechce veriť.Malý pokus-skúste nechať v jednom štamprlíku pálenku celý deň.Na druhý deň si nalejte do druhého štamprlíka tú istú pálenku, vypite ju a o chvíľu vypite tú odvetranú.Som presvedčený že rozdiel bude patrný.Stano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 31.135 (?), 20.11.2010 18:30
Malá oprava, po slovensky je skôr,,rozdiel bude badateľný´´
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 61.6 (?), 20.11.2010 18:33

To jistě. Ale poměr hladiny a objemu, stejně jako cirkulace par nad hladinou ve štamprli a v demižonu s úzkým hrdlem je úplně jiný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 31.135 (?), 20.11.2010 19:08
Možno som uviedol zlý príklad.Čo takto porovnať pálenku ktorá bola odvetraná rok z pálenkou odvetrávanou napr.týždeň.Odvetranie nezavrhujem, ale po vlanajších skúsenostiach to bude v mojom prípade max.5-6 dní.Pohodu praje Stano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 65.183 (?), 20.11.2010 20:14

V tomto se ztotožním s panem Vysloužilem a nemám nejmenší problem s dlouhodobým odvětráváním slivovice i meruňkovice v otevřeném demižonu a jsou to řádově měsíce. Pokud mám ve sklepě octomilky, přikrývám ubrouskem nebo papírovým kapesníkem který kolem hrdla demižonu zagumičkuji. Po zalahvování jsme si všimli i toho, že slivovice po pár dnech z lahve poloplné je aromatičtšjší a jemnější jak z lahve čerstvě načnuté.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 151.38 (?), 21.11.2010 18:25

Souhlas dlouhodobé odvětrávání pálenky, když je dobře udělaná ji nemůže ublížit, ba naopak jenom prospěje.

Ale chlapi běžte si s tím tématem někde jinde, kde se to hodí.Tady to nemá s pěstováním, ošetřováním,ochutnáváním, nevím co ještě clappovy hrušky nic společného.

rostislavik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.8 (?), 24.10.2011 21:31

Mám mladý stromek Clappovy asi na semenáči! Přemýšlím jestli ho nevyměnit za Williamsovu! Chtěl bych aby to byl velký strom a do budoucna hodně plodů k pálení! nebo ho stačí jen přeroubovat? Přemýšlím ještě že zasadím ještě jeden strom Williamsovy. bude se hodit ke společnému pálení s Clappovou? Jak jsou od sebe s dozráváním? Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika