Co je s hrušní?



JolanaM - (11) - 70.116 (?) 
13.5.2012 15:30, zobrazeno: 4574x

Zpočátku byla hrušeň plná květu a krásná. Najednou květy zhnědly, vyschly, listů je málo, kroutí se a hnědnou, nové nerostou. Loni na podzim taky listy zhnědly. Je na ní hodně mravenců. Škůdce nevidím.

nemocná hrušeň
nemocná hrušeň




Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3239) - 5.149 (?), 13.5.2012 20:10

Nevím, ale já jsem za poslední tři roky vysadil vždy na podzim celkem 6 hrušní. Na jaře jsem ostříhal, bez problémů vyrašily a v květnu u čtyři z nich zčernaly listy a uhynuly- Phytoplasma.I když jsem na jaře ošetřoval postřikem proti přezimujícím škůdcům, tak mi prodejce hrušní (okolí Brna) sdělil, že chorobu mně na stromky přenesly mery ev. mšice, a že stromky jsou kontrolovány. Jeho odpověď se mně zdála úsměvná, a protože vím, že bych nic nedosáhl tak jsem mailovu korespondenci s prodejcem ukončil. Jinak Phytoplasma se nejvíce šíří roubováním zejména na náchylné kdouloňové podnože a je to karanténní choroba- to jsem vyčetl na internetu.Přeji Vám, abyste tuto chorobu na hrušni neměla.

         Mr Big 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
JolanaM - (11) - 70.116 (?), 13.5.2012 20:34

Ještě mě napadlo, že jsem na jaře hnojila hnojivem podobným cereritu. Mohla jsem přehnojit a spálit kořeny? Hnojila jsem tím ale celou zahradu a nic neuhynulo. Sypala jsem od oka, nevážila jsem. Vždy jsem to tak dělala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika