Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zajimavé ovšem je, že zatímco dřevěná štěpka je ve své syrovosti kyselým hnojivem pro kyselomilné rostliny,...ale když se nechá spálit na popel, tak rázem ph dřevěného popela stoupne na silně alkalické hodnoty něco okolo ph12.

Objevují se zde žádosti o rady, kde a jak nakupovat hnojiva pro rostliny.Dám vám dobrou a lacinnou radu... zapomeňte na zbytečné vyhazování dřevěného popela do kontejneru... stejně je za odvoz třeba platit.Kdo se potřebuje na své zahradě zbavit mechu v trávníku, nemusí hned kupovat nehašené vápno, nebo hydrát, ale postačí pocukrovat dřevěným popelem... otázka je "kde ho najednou vzít ve větším množství že?

Kdo potřebuje dodat hnojiva borůvkám,brusnicím, rhododendronům,azalkám, hortensiím,ale i růžím, maliníku,rybízu, angreštu tomu se bude zase hodit lépe dřevní štěpka vyrobená ze smrkového chvojí, jehličí,zbytků ořeziva po jarním řezu všech stromků, keřu.A samozřejmě každý ví, že ke kyselomilným rostlinám dřevěný popel nepatří!!!

...a že nemá popel ze dřeva skoro žádný obsah N, tak to je mi spíše výhodou, protože se nemusím obávat, že mi stromky porostou až příliš, a dřevní hmoty naroste více než plodů.V půdě málokdy bývá nedostatek dusíku pro rostliny...ony si v pohodě vystačí s dusíkem který jim je dostupný.Možná tak v písčitých,splavovaných půdách může být mírný nedostatek dusíku.Obzvlášť cenný v dřevěném popelu jsou množství potaše, fosforu,vápníku,hořčíku...nekteré v docela v přijatelné uhličitanové formě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika