Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak dva dny prohledávání internetu:

Řez

A. arguta vytváří v první růstové fázi (od narašení do konce června) nové přírůstky dlouhé přes 1 až 2 metry. Na těchto dlouhých letorostech vyrůstají v druhé růstové fázi (červenec až srpen) přírůstky kratší, na kterých aktinidie příští rok plodí. Z toho důvodu je vhodné nové, dlouhé přírůstky zkrátit na 5 - 6 oček (za pátým až šestým listem) od báze výhonu. Termín zkrácení je nejvhodnější koncem června až začátkem července. Nový obrost, který po tomto zakrácení naroste, bývá v příštím roce plodný. Slabý obrost, který je hodně rozvětven a neplodí, můžeme během vegetace odstranit. Kiwi se nedoporučuje řezat v předjaří a na jaře před rašením, kdy hodně roní mízu.

A pokavaď se něco většího nehodí, tak uříznout na podzim.

Hnojení během vegetace

Před výsadbou doporučuji vyhloubit jámy alespoň půl metru hluboké a naplnit je dobrou, vyhnojenou zahradní zeminou bez příměsí vápna. Velmi dobrý je zahradnický substrát typu B, tedy substrát pro zeleninu, obsahující dostatečné množství výživných látek pro první 2 měsíce růstu. Potom je nutný pravidelný přísun živin ve formě hnojiv. Vhodnými hnojivy jsou především: Kristalon na plod a květ, hnojivo na surfínie nebo hnojivo na azalky a rhododendrony. Mám zkušenost s nespokojenými zahrádkáři, kteří vyrýpli di trávníku otvor 30x 30cm na hloubku poloviny rýče a a rostlinu zasadili. Její přírůstek byl minimální a jejich nespokojenost tomu úměrná, zvláště, když porovnali svoji rostlinu s mými, které prvním rokem po výsadbě dosahují 2m výšky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika