Pokud budete mít kanadské borůvky a jostu, nekupovala bych černý rybíz (podobná chuť s jostou- ta je chutnější) a kamčatské borůvky (sice je to první ovoce, ale poměrem k velikosti keře ho není tolik a rád padá, špatně se trhá). Angrešt bych volila stromkový, lépe se sklízí a je chuťově zcela odlišný. Nejlépe asi nějaký rezistentní ke hnědému.padlí. Z ostatního bych volila maliny pro jejich chuť, navíc je lze různě zpracovat a použít. Do záhonu s nimi (ohradit do země do hloubky asi půl metru, rozrůstají se) můžete přidat jednu ostružinu nebo tayberry, ty dělají dlouhé výhony (chtějí aspoň jednoduchou konstrukci), ale moc neodnožují, drží se v trsu. Ale k seznamu bych přidala jeden červený rybíz (na marmeládu na vánoční cukroví).
Ono se to dá zkombinovat - když dáte vedle sebe jostu (keř), angrešt (stromek) a rybíz (keř), tak vlastně místo pro angrešt ušetříte Lída