Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Česnek medvědí a poruchy spánku
Podle knihy (Marie Trebenová, LÉČIVÉ ROSTLINY Z BOŽÍ ZAHRADY)
Česnek medvědí působí příznivě na náš žaludeční a střevní trakt. Jelikož k poruchám spánku dochází v mnohých případech v důsledku žaludečních těžkostí, působí česnek medvědí současně i jako prostředek proti nespavosti. Česnek medvědí používáme pouze čerstvý, sušený ztrácí na intenzitě. (Proto je výhodné si ho pěstovat ve své zahrádce, jak jinak ho budeme mít stále při ruce. Můžeme tak třeba využít nějaké dosud ladem ležící místo. Nejlépe se česneku medvědímu bude dařit na severní straně domu. Někde tam, kde třeba dosud rostou jen kopřivy. Můžeme ho, ale sázet pod nějaký ovocný či okrasný listnatý strom, kterému na podzim opadává listí. Určitě poroste i pod opadavým keřem, ale zde se nám bude asi celkem obtížně sklízet. Možná vás někdo bude přesvědčovat o tom, že česnek medvědí může růst jenom v lese, ale není to pravda. Něco takového mohou tvrdit pouze lidé, kteří dosud nenalezli odvahu k tomu začít ho také pěstovat.)
Listy česneku medvědího sbíráme na jaře, umyjeme je a konzumujeme v syrovém stavu. Také ho můžeme připravit jako salát, či součást přílohy při zdobení jídel.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika