Česnek spletený do věnců, nebo copů



Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 99.3 (?)
28.7.2010 18:47

takže naskládat palice třeba do zavařovačky? a přiklopit a mít v pokojové teplotě a takhle vydrží přes celou zimu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 235.79 (?), 27.7.2010 23:30, zobrazeno: 13955x

Neškodí česneku, když je takto připraven, nebo upraven na skladování?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 103.29 (?), 28.7.2010 18:27

Dlouho jsem vázala česnek do věnců a neškodilo mu to, jen na jaře dosti brzy začal růst, zelené špičky stroužků. Pak jsem někde slyšela nebo četla o jiném způsobu skladování. Česneku necháte delší stonek a postavíte ho do sklenice nebo jiné nádoby palicí nahoru.Vyzkoušela jsem to a od té doby ho skladuji jenom tímto způsobem.Můžete ho mít přímo v kuchyni, i v paneláku.

Bláža

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 99.3 (?), 28.7.2010 18:47

takže naskládat palice třeba do zavařovačky? a přiklopit a mít v pokojové teplotě a takhle vydrží přes celou zimu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 143.253 (?), 28.7.2010 19:03

Ne přiklopit, nechat jen tak jako by to byla kytice.Taky tak česnek skladuji nemám ho v kuchyni ale ve chladné komoře.M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 175.31 (?), 28.7.2010 20:50

Taky ho mám stonkem dolů a vydrží i déle než rok. Mám ho v suchu v pokoji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 149.1 (?), 14.7.2013 6:38

Takto se dobře skladuje paličák, nepaličáky do vázy nebo džbánu nepostavíte

tatanka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 168.22 (?), 27.7.2013 10:41

ad tatanka : ale postavíte - ke každé cibuli přivážete špejli a dáte do vázy stejně jako paličák, přidáte pár sušených slaměnek (kytka) - dělám to tak 40 roků a dobrý - ozdoba v kuchyni a zároveň  pohotově při ruce. Jen pozor, aby na něj nepřicházelo slunce - to se pak stroužky vlivem teploty dopadajících paprsků uvaří a rychle vyschnou (pokud nezplesniví). Taky není dobré vázu umístit nad sporák - pára a časté zmeny teplotděljí své. Uchovatelnost česneku při tomto způsobu "uskladnění" je ve srovnání s jinými nejvyšší, kterou jsem vyzkoušel (a že jich bylo!)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika