Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já tedy zkušenosti jako Jan pěstitel nemám. Asi také záleží na kraji a podnebním pásu. Nemyslím si ale, že nelze pěstovat ovocné stromy bez postřiků. Neberu v úvahu broskvoně a meruňky v místech, kde se jim normálně nedaří.
   Žiju v kraji, kam řada obyvatel přišla po válce, zahradničením jsou dodnes mnozí z nich, jejich děti a vnoučata nepolíbení a pokud do zahrad příliš razantně nesáhli, obejdou se bez postřiků. Mnozí ani nemají postřikovač a pokud ano, používají jej akorát na brambory. Vidím dokonce opuštěné sady, na které od války nikdo nesáhl. Pravda, sem tam strom chybí, další jsou zahuštěné, proschlé, ovoce je drobné, ale je, a to bez zásahu lidské ruky již přes 60 let!. Nechci to brát jako návod, jenom zmínku, že postřiky nejsou "conditio sine qua non". Osobně již asi 20 let pesticidy na jádroviny nepoužívám žádné. Stříkám akorát kadeřavost broskvoní, monilii meuněk a pilatku švestek. K postřikům nepočítám hnojení na list.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika