První broskvoně dozrávají



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Falcon - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 216.2 (?) 
13.7.2012 15:29

Na strupovitost jsem zkusil syllit který mi doporučili na tomto webu, a nepomohlo to, teď už se s tím asi nic nedá dělat podle mě je pozdě, musí se to asi stříkat víckrát po sobě na jaře nebo nevím, ale zkusit to můžete ale bacha na OL, baycor má 35 dní, tak aby vám to do té doby neuzrálo.

Ondřej

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 181.66 (?), 13.7.2012 15:48

Zapoměla jsem napsat, že se jedná o odrudu Cresthaven a ta dozrává až na konci srpna. Tak by mi to časově dalo.Díky za upozornění. Příští rok to budeme muset ošetřit dříve. Já jsem se s tím ještě nesetkala. Vloni byly krásné a velmi dobré.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3241) - 5.149 (?), 13.7.2012 16:12

Kvalitu těch broskví již letos nezlepšíte, ale proti houbě je nutno zakročit.Jednoznačně Vám doporučuji Horizon, který je oproti Baycoru přípravek systemický a ozdraví celý strom. Já jsem tento přípravek použil na jaře na doporučení pana Vinšálka k ošetření meruňky Bergeron a v současné době nemám na plodech ani žádný náznak strupovitosti (předchozí léta jsem měl velké problémy, protože strupovité plody byly při dozrávání napadeny monilií a hnily). Ochranná lhůta 7 dní.

         Mr Big

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 13.7.2012 16:27

Bohunko, broskev mám bohužel jenom jednu (proč je na delší povídání a nepatří to sem). Tím víc mě mrzí každý plod, který nedojde svému poslání.

Do postřiku se mně moc nechce, protože jsem to zahlédl zatím jenom na 3 - 5 plodech, čímž nevylučuju, že zítra budu zírat.. Mám starší vydání metodiky ochrany zahradních plodin, je výborná a čerpám z ní, i když řada doporučených přípravků už neexistuje. U strupovitosti (jabloní) je tam uvedeno asi 20 antiplísňových prostředků, vedle Baycoru, Delan, Dithane, Mythos, Polyram, Syllit atd. Uvažuju, že bych jenom selektivně na chycený plod některý odzkoušel, mám několik z těchto jedů, tak fiknu tři různé a uvidím. V knize jsou i různé poznámky kdy, jak, proč a u Dithanu je uvedeno, že působí do 16 hodin od počátku infekce (Baycor do 72 hodin). Jenomže chčije a chčije a tak nevím kdy se k tomu dostanu.

Je mně líto té kroupové spouště, mně z ní vždy cvaká prdelka, ale zatím pánbůh zaplať se to vyhýbá. Je jasné, že to jednou přijde. Ať se Vám to všechno vzpamatuje k obrazu Vašemu.   I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 13.7.2012 16:36

Jestli některé z těch přípravků, kterými chcete stříkat každou kouli zvlášť je systemický - systémový, tak potěš koště. To bude mela v rostlině.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 13.7.2012 16:55

Pane PP, jak jsem uvedl, chci odzkoušet na třech plodech účinnost a nejsem si jist, jestli to něco bude dokazovat. Nevěřím, že by to se stromem zamávalo. Nechce se mi do komplexního postřiku, mám obavy, že už je pozdě. Očekával jsem, že se mně někdo vysměje, taky nevím, co z toho bude, Vaší reakce si vážím a snad se objeví i jiné a nasměrují nás. Možná mě někdo přesvědčí, že můj úmysl stříknout tři plody je totální blbost. S ohledem na  déšť mám ještě čas od nápadu couvnout. Jak jsem výše uvedl, až doposud jsem se se strupovitostí broskve nesetkal.   I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 13.7.2012 18:17

Broskvoně nepěstuju, nemám tušení jak je chránit. Kdybyste chtěl postříkat tři stromy na jedné zahradě každý jiným přípravkem, neřeknu ani Ň. Pokus který chcete provést mi ale připadne nedomyšlený.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 166.45 (?), 13.7.2012 18:29

Beru to. A vlastně, o to mě šlo. Řekl jste to jemně, čili blbost. Vůbec nejsem ovocnář. A taky jsem nechtěl stříknout jednu třetinu stromu tím, druhou jiným, třetí ještě jiným. Pořád si myslím, že dnes už nic nevymyslíme, ale jde o debatu a jak se někdo výše zmínil, Syllit moc nefunguje, tak půjde z kola ven. Třeba jiní to pomůžou vyselektovat dál.  Já jsem chtěl tomu procesu napomoci, byť také pochybuji, jak jsem již uvedl, že to bude nějak směrodatné a navíc jenom postřikem napadených plodů. Nicméně mě zajímá, jak ta reakce dopadne a půjdu do toho. Hezký den.  I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3241) - 5.149 (?), 12.7.2012 18:59

Já jsem postříkal dnes preventivně, ale na webu SRS nejsou pro většinu oblastí žádné zprávy o výskytu plísně bramborové na rajčatech (snad jen na severovýchodním okraji Středočeského kraje). Já jsem žádné náznaky plísně taky neobjevil.

         Mr Big

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 181.66 (?), 14.7.2012 11:48

Děkuji vám všem. Tak jsem to dnes již postříkala Horizonem a uvidíme jestli to alespoň zastaví. Možná bych s tím měla postříkat i ty jabloně, pomohlo by to i těm jablíčkům? Ještě jednou díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika