Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Roky jsem kompostoval v jámě, tady hromada napůl v zemi a napůl nad zemí. Funguje to perfektně, už po pár měsících je vše dobře rozloženo a použitelné.

Předminulý podzim obec nabídla v rámci dotace plastové kompostery. Tož jsem to zkusil (záměrem bylo střídat po roce jámu / kompostér, abych neměl problém vždy střídavě odebírat vyzrálý kompost z toho druhého).Od podzimu a po celý minulý rok jsem kompostoval v tomto kompostéru. Říkal jsem si, že to musí skvěle fungovat, když jsou všude otvory a celý obsah je tedy provzdušněn, narozdíl od hromady v jámě. Nicméně včera jsem jej otevřel, že to zhodnotím a případně použiji, ale byl jsem docela rozladěn. Většina obsahu byla mazlavá hmota, často nerozložené kusy. A uprostřed dokonce barva této hmoty nebyla tmavě hnědá, ale pískově okrová. Jediný kousek, který byl celkem pěkný, byl na jedné straně, kam má občas šanci dosvítit slunce.

Kde jsem udělal chybu? Napadá mě, že nejspíš tím, že jsem nechal trvale přiklopené víko, aby tam nelezly kočky a abych tam přes loňský horký suchý rok udržel vlhkost, čímž byl trvale přemokřen?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika