Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vyfotil jsem dnes jak se za 3 měsíce rozložily výlisky z hroznů a výpalky ze švestek. Dužnina tedy rychle zmizla i v chladném počasí, ale ty pecičky... Sousedka tam na jaře vysije dýně.

O kompostu mám u sebe jen jednu publikaci (R. Sulzberger: Kompost, půda, hnojení 2007). Tam se o cukru a odpadech obsahujících cukr také píše ("pamlsek pro mikroorganismy"). Ale toto vlákno není o prokázání funkčnosti méně obvyklých způsobů rozkladu biomasy. Je o potřebě slušnosti a korektnosti při prezentování různých názorů.

Ještě ke Kristalonu: na krabičce je napsáno, že měď, železo, mangan, molybden a zinek tam jsou v organických chelátech (většinou EDTA). Kořeny je samozřejmě snadno přijmou. Nakonec kořeny dokáží snadno přijmat i aminokyseliny vyprodukované bakteriemi (pokud jsou v L-formě), auxiny z moči savců a jiné organické látky. Močovina byla před cca 200 lety prohlášena za organickou látku politickým rozhodnutím, které uzavřelo spor vitalistů a materialistů o tom, zda se dají organické látky vyrobit z neorganických. Sama o sobě však není stavebním kamenem živých tkání.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika