závlaha svépomocí



Stránky: 1,  2,  3   
host - 187.3 (?) 
13.11.2008 18:32, zobrazeno: 56439x

Uvažuji o realizaci závlahy trávníku svépomocí. Nic super složitého a automatického. Má představa je, abych nemusel běhat po zahradě s rozprašovačem, ale prostě to napojit na vodu když bude zrovna třeba. To co mají v hoby marketech od Gardeny vypadá docela jednoduše a srozumitelně. Má někdo zkušenosti s tímto či jiným systémem?

Díky za rady a zkušenosti.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 6.66 (?), 14.11.2008 1:17

Zavlažování jsem vyřešil osetím travní směsí "na suchá stanoviště". Vystačí si s deštěm.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.241 (?), 14.11.2008 10:59

Dost sa tato tema preberala na tomto fore, treba len hladat. Gardena je hobby, trochu predrazena. Profici mi povedali, ze je velmi dobra na kvapkovu zavlahu, ale ze nikdy by si nezvolili gardenu na travu. Skuste si zistit nieco o Hunter, Irritrol, Rain Bird. Ja mam Hunter MP rotator. Je to skvela vec, hlavne kvoli tomu napadu urobit zavlahu pomalejsou oproti inym systemom. Staci slabsie cerpadlo, menej vydatnu studnu, menej vetvi, mensi tlak, mensi sok pre rastliny zalievanim studenou vodou, nesplavovanie pody atd. Tym Vas vyde i lacnejsie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 14.11.2008 12:33

Naprostý souhlas, paradoxní je, že nákup, Rainbirda vyjde levněji než Gardena. Která není profi, ale není vyložene špatná, Nicméně osobně bych jasně preferoval Vámi zmíněné značky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.128 (?), 14.11.2008 13:12

pokud si zajdete primo na zastoupeni Hunter, a vezmete s sebou planek zahrady, tak vam nakresli schema osazeni a vyberou vhodne typy postrikovacu, jejich umisteni i odpovidajici ridici jednotku. Svepomoc neni spatna vec (vykopani der na polozeni hadic je slusna posilovna), ale planek a navrh je lepsi nechat nekomu, kdo se v tom vyzna. Obvykle neni vhodne michat vice typu postrikovacu na jedne sekci,  atd. Cenove se nam Huner nezdal drahy. Nejdrazsi byly myslim hadice na mikrozavlahu, ale pokud mate uz kere, ktere vam zakorenily, tak se bez ni v pohode obejdete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.241 (?), 14.11.2008 14:55

Ja si vysvetlujem, ze hobby firma je drahsia pre plochu na co sluzi. Ak si zahradkar kupi drahsiu Gardenu, neskrachuje z toho. Ale ak niekto chce zavlazovat hektarove plochy, musi mat spolahlivu zavlahu, ale aj cena je velmi dolezita. Preco sa teda predava hobby level drahsie? Reklama to spravi. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 162.128 (?), 14.11.2008 15:50

spíš si myslím že to je filozofií firem. Ty co dělají systémy pro profesionály dbají na školení instalačních firem, na kvalitu provedeného projektu, na podporu a servis. Mají velké realizace (golfová hřiště) a nechtějí si zkazit pověst zkaženou realizací. Nemají strategii prodávat v supermarketu nebo hobyshopu. Ale drobného klienta neodmítnou, vysvětlí, nabídnou, předají na spolehlivou realizační firmu.  

Gardena jde jinou cestou, přesvědčuje drobné uživatele že si mohou vše udělat sami doma. Sází na masivní prodej v marketech nebo hoby prodejnách. Cenovou politiku staví tak jak staví, pokud lidé kupují, proč neprodávat. Ty jejich komponenty určitě nejsou až tak špatné. Ve velkých realizacích asi už nebudou stačit, ale to zase není jejich ambice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
MCorny - (6) - 67.144 (?), 19.2.2009 7:39

Řeším stejný problém, ale jelikož mám málo času a nejsem tak zručný nechám si zavlažování raději udělat od profesionálů. Pokud je někdo zručný vše pro závlahy svépomocí jsem viděl u afg v Kolíně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
MicurinIvan - (2) - 111.42 (?), 25.4.2009 10:18

Dobrý den!

Zdravím Vás a všechny závlahlvé fanoušky,

Kde najdu zastoupení Hunter? Jejich zboží není ani na trhu, nebo sem jen špatně hledal?

Díky!

Ivan Mičurin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.166 (?), 24.9.2009 22:21

Dobrý den,

toto fórum je určeno spíše zákazníkům, nežli firmám prezentujícím jejich produkty. Přesto si dovolím porušit toto nepsané pravidlo slušnosti a odpovím Vám na Váš dotaz, týkající se zastoupení firmy Hunter Ind., jako jednatel této firmy. Více informací o zastoupení firmy Hunter Ind./USA/ a jejich produktech naleznete na hunterindustries.com nebo na irimon.cz, tedy na stránkách obchodního zastoupení pro ČR. Firma IRIMON, spol. s r.o. působí na českém trhu již od roku 1997 a je v současné době největším českým dodavatelem profesionálních závlahových systémů pro zahrady a parky. Naše komponety dodáváme ale i na mnohé jiné aplikace, na fotbalová hřiště, tenisové kurty, na golfová hřiště či různé jiné sportovní plochy. Mezi naše zákazníky patří též zemědělci, různí pěstitelé čehokoliv, ale například i provozovatelé skládek a podobně. Nechci tohoto fóra zneužívat k naší sebechvále, nakonec i Vaše poznámka, že jste naši firmu hned nenalezl není pro mne moc dobrou zprávou. Věřím ale, že to bylo opravdu spíše tím, že jste nehledal asi více, neboť při zadání slova Hunter do nejběžnějších vyhledáváčů na českém internetu se obvykle zobrazujeme ve vyšších patrech, za což patří dík i vám všem našim zákazníkům. Jinak poslední má poznámka je k výše zmiňované cenové a obchodní politice. ANO, je pravda, že naše profesionální systémy Hunter nabízíme z důvodů snahy o zachování zvučného renomé především prostřednictvím profesionálů, tedy vyškolených instalačních firem. V našem portofilu je více než 50 autorizovaných (AIF) a dalších více než 60 partnerských instalačních (PIF) firem, které mají zkušenosti a pravidelně se zúčastňují různých praktických i teoretických školení a kurzů. Dalších stovky pravidelných zákazníků z řad menších firem realizuje a odebírá naše komponenty též, ale těžko již mohou garantovat perfektní instalaci, neboť bez zkušeností se dá sice namontovat cokoliv, ale nikoliv pefektní a kvalitní závlaha šetřící čas, vodu a peníze. Pokud si budete doma montovat sami rozvody a budete laici, tak lze spíše očekávat, že si vyplavíte dům, nežli budete mít perfektní bezporuchový systém. Máte-li však chuť být samouky, vybírat si díly se stovek součástek a nevadí Vám puchýře ve dlaních, je to vaše volba! :-)) Přeji vám všem, bez ohledu na to kdo vám závlahu montoval a z jakého systému, ať máte krásný stále zelený trávník! Ing.Vladimír Šenkýř, jednatel firmy IRIMON

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika