Závlaha - aplikace tekutých hnojiv



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?) 
11.4.2013 14:49

tak promiň,zkusit to můžeš, samozřejmě... já jen kolik vyteče vody než to změříš a doladíš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 105.132 (?), 11.4.2013 15:16

Hnojenie polievanim je aspon pre hnojenie travy super. Neviem, co sa tu riesi. Mate doma nejaky striekac na hadicu, zdroj vody s nejakym cerpadlom, ktory dava nejaky tlak. Vyskusam si najprv prietok vody cez vasu hadicu. Zaznamenam L/min. Potom vyskusam, ako to saje zo zasobniku v mL/min. Mozem sa pohrat, ako toto funguje pri priskrtenej ci otvorenej striekacke. Su postrekovace, ktore maju rozne sposoby striekania, od hmly az po tenky prud vody a toto sa nenastavuje plynulo. Vyberiem, co vyhovuje, pripadne si kupim taku, co robi vyhovujuci spray. Zo znamej koncentracie hnojiva, spotrebe vody a spotrebe tekuteho hnojiva si spocitam riedenie. Zistim realne nariedenie hnojiva pocas striekania. Predist ekologickej katastrofe sa da tym, ze si predriedite hnojivo a radsej budete hnojit castejsie s viac zriedenym hnojivom. Inak dany aparat sa vyraba pre hnojenie travy, kde pohodlne mozno hnojit a polievat zaroven urcitu plochu a priebezne kontrolovat spotrebu na zasobnej flasi. Urcite je to rovnomernejsie hnojenie ako rozhadzovanie granul liadku po trave. A asi aj pohodlnejsie. Ked nadobudnete skusenosti, viem si predstavit takyto postrek aj na list rastlin. Iste, kvalitne zriedeny. Radsej mensiu davku a opakovat o tyzden ako vela naraz. Venturi efekt sa vyuziva aj vo velmi presnych zariadeniach (napr, karburator) a netreba sa toho bat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PeterNR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (306) - 255.117 (?), 11.4.2013 15:21

Riešenie sa volá dávkovacie čerpadlo. Primiešava do vody na polievanie roztok hnojiva v koncentrácii podľa konštrukcie čerpadla a nastavenia. Dobrú skúsenosť máme napr. s čerpadlami Dosatron, ale výrobcov je viacero, spomeniem ešte napr. Amiad.

Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 105.132 (?), 11.4.2013 15:43

Este prilozim linky i ked v anglictie ale aspon uvidite ako to funguje. Video zde alebo zde alebo zde a najlepsie video nakoniec.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 224.57 (?), 11.5.2013 16:22

Kupil som aplikator od fi Floraservis. Najprv som si myslel, ze mi to zbalili nie kompletne, ale potom som zistil, ze je to komplet, iba original nepodarok vyrobok. Aplikator hnojiva sa spusta tak, ze sa nasadi na polcolovu rychlospojku. Nema ziaden spustac, nejake tlacidlo alebo klapku, alebo nieco ine, aby ste najprv spojili striekac s hadicou a potom spustili striekanie. Pri nasadeni na rychlospojku bud nemate tuto pod tlakom, alebo sa pooblievate vodou, kym sa vam to podari nasadit. Akonahle to je nasadene, uz to strieka. Ak chcete polievanie prerusit, musite to zosadit z rychlospojky, alebo prerusit tlak vody. Pre aplikaciu hnojiva zo zasobnnej flase musite zapchat taku dierku naboku prstom, vtedy to nasava zo zasobnej flase. Inak to streka dost na vsetky strany a budete cely mokri. Ak si myslite, ze staci to urobit tak, ze si nasadite ten zazrak na svoju rychlospojku, ktoru mate v zahrade na hadici, nemusi to byt take jedduche. S tou mojou rychlospojkou ktoru mam trvalo na hadici to nie je kompatibilne. Neda sa na nu nasadit, Ak pouzijem original spojku od floraservis (sucastou vyrobku) neda sa zas nasadit moj postrekovac. iba ak nie je pod tlakom. Ked pustim vodu, tlak zatlaci na taky kriz v spojke a striekac vyhhodi von. Cize chelo by to este jednu hadicu len na tento vyrobok, alebo nejako vyriesit tuto nekompatibilitu. Floraservis nekupovat a radsej sa pozriet po nejakom inom vyrobku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
1petr - (42) - 13.154 (?), 10.7.2013 22:37

Tak postřikovač na hnojení napájený hadicí začal prodávat Kristalon. Koupil jsem v OBI. Akorát tam neměli cenu, myslel jsem, že to bude tak za 300, tak jsem to vzal. Až doma jsem zjistil, že to stálo skoro 1000 Kč.

  crying

Ale funguje to dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 3.3.2015 0:25

Asi to nebude úplně podle představ původního tazatele (chtěl jen ruční zavlažovač), ale pro větší systémy se může hodit Venturi injektor. Jsou tam i tabulky tlaků a průtoků, takže mísící poměr jde docela snadno spočítat. Pro měření tlaku na vstupu a výstupu se může hodit toto (dle mého názoru vynikající nápad jak měřit tlak na více místech v systému a nemuset mít všude namontované manometry). Ale zatím mám jen nakoupený materiál a systém budu zprovozňovat až tento rok, takže až budu mít nějaké zkušenosti, dám vědět jak se to osvědčilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika