Mosazná hadicová rychlospojka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
Zbyněk Michálek - (9) - 11.208 (?) 
13.9.2015 22:14

Je to možné, taky mě to tehdy napadlo, ale zdálo se mi, že tady to tímhle nebylo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 129.166 (?), 14.9.2015 14:32

Všem vymýšlečů konspirativních teorií. Pokud na obalu rychlospojky na hadice neni napsáno, že spojka H5XYZ-62, je kompatitibilní jen se spojkami stejného označení, jsou kompatibilní všechny spojky, ať jsou vyrobeny z čehokoliv, kdekoliv a kýmkoliv. Pokud váš, kterýkoliv nový kus, neni kompatibilní s tím co již máte doma, tak reklamovat a nenechat se žádným prodavačem u kteréhokoliv prodejce odbýt!!!, ikdyž podle mnohých - vždyť je to jen pár korun, tak se nic neděje, protože prý o nic nejde. Ale jde!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.5 (?), 8.3.2016 0:53

proto raději používám GEKO rychlospojky. Defacto jde o hasičskej systém a zachovává průměr trubek těsní dobře a je kompatibilní s menším průměrem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
paccho - (11) - 40.193 (?), 29.4.2016 21:19

Rychlospojky se jmenují rychlospojky, protože jdou rychle spojovat a rozpojovat a tomu také odpovídá kvalita toho spoje, všechno co se dělá "rychle" za moc nestojí. Pokud chcete, aby Vám spoj neprokapával ani kapku, tak si pořiďte šroubové spojení s kruhovou gumovou podložkou, stačí ho utáhnout rukou a je to jistota. Nechápu, jak některý výrobce může plýtvat takovým drahým materiálem jako je mosaz na takovej "drekpatent" jako jsou rychlospojky. Ten spoj prostě nefunguje z principu, také žádný výrobce rychlospojek neudává, že jsou vodotěsné, to je jenom bláhový předpoklad zákazníků. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 29.4.2016 22:03

Nojo a proto se v průmyslu po celém světě používají pneumatické rychlospojky, které jsou nejen vodotěsné, ale dokonce plynotěsné. Nemusí to být úplně echt dokonalé, pokud je v rychlospojce bordel, je staré těsnění nebo je mosaz mechanicky poškozená. Ale pokud jsou těsnění a mosaz v cajku a dělnický jelito to nevymáchá v nějakým bordelu, tak to těsní fest. Stačí si představit, kolik je asi tak rychlospojek na rozvodu ve větší fabrice a kdyby každá syčela, tak si můžou pořídit další šroubovej kompresor jenom na krmení ztrát z rychlospojek.

Kdysi jsem koupil v Penny dvě sady. Za 120 Kč za sadu tam byla 1 normální + 1 stop koncovka na hadici, šroubení na vodovod a taková ta rozstřikovací šroubovací tryska. Vše v mosazi a funguje perfektně, tak bych řekl, že to nebyla špatná koupě. Příští sezónu to měli zase a za stejnou cenu. Ale když jsem to vzal do ruky, říkám si "to je nějaký lehký" a taky že jo. Byl to nažluto eloxovaný hliník (mechanickou odolností se samozřejmě nemůže rovnat mosazi). Takže bacha na čínskou "mosaz" laugh

Jo a ještě poznámka k těsnění: standard je obyčejný levný NBR. Jenže ten hodně nerad UV záření a ozon. A hádejte, čeho je na zahradě v létě dostatek? Ano, UV záření a občas i trošku ozonu :-) Takže o-kroužek na šroubení, které mám trvale venku na trubce a svítí na něj slunce, jsem měnil i několikrát za sezónu. Udělají se na něm takové typické prasklinky. Koupil jsem kroužek z Vitonu (který je několikrát dražší) a zatím drží velmi pěkně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika