Automatický zavlažovací systém svépomocí



host - 103.194 (?) 
18.3.2016 21:42, zobrazeno: 14113x

Zdravím,


dělal jste si někdo zavlažovací systém?

My máme hodně suchou zahradu a když v létě každý den 2 hodiny nezalévám, tak to všechno chcípe.

Poptal jsem největší prodejce Hunter, RainBird atd. a chování jejich dodavatelských firem je neuvěřitelný. Jakmile zjistili, že nechci závlahu na klíč, tak přestali komunikovat a už je nezajímám.

Zkusil jsem i návrhový systém Gardeny, ale generuje to šílený výstupy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 19.3.2016 9:03
Dobrej den není to vůbec složitý.Taky jsem si dělal závlahovej systém celé zahrady sám a vyšlo to na desetinu toho co chtěly montážní firmy.Použil jsem rozprašovače a kapače Cleber a řídící jednotku ORBIT.Takto to funguje asi 8 let a bez jediného problému.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 144.136 (?), 19.3.2016 19:32

Mam mp rotator od hunter. Mne poradili a da sa vsetko objednat cez internet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 103.194 (?), 19.3.2016 20:51

No já mám zahradu 2500m2 a Hunter mě odkázal na nějakou jejich firmu. Ta měla velký zájem, dokud nezjistila, že nechci závlahu na klíč, ale že jsem po Hunteru chtěl projekt se seznamem komponent. Okamžitě měli "plno" a nemají zájem. To samé i Rain Bird.

Teoreticky si to můžu rozplánovat sám, ale je to velká plocha a jejich návrh by byl lépe optimalizovaný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 144.136 (?), 19.3.2016 22:57

velka plocha (bez prekazok) sa rozplanuje jednoduhsie ako niekedy mala plocha s roznymi prekazkami. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 103.194 (?), 20.3.2016 9:54

Právě že je to stará zahrada, takže vzrostlé stromy, keře, záhony květin a zeleniny. I to je zarazilo. Asi si představovali další vejvar, jako mají z fotbalového hřiště nebo pozemků u novostaveb, kde není ani sedmikráska a nemusí tam zapojit mozek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 144.136 (?), 20.3.2016 17:58

Ak je to tak, dobre si rozmyslite, ci chcete menit zahradu. To by ste mali pred urobenim zavlahy. Samozrejme, zavlaha travy si ziada nejaku ucelenu plochu. Ak je kazdy meter nejaky krik, tak sa to komplikuje. Pozrite si najmensi dosah MP rotator od hunter a tento rozmer (najmensi) by mal mat vas travnik. Napriklad ak je to 2.50 m, tak mozete mat travnikovu plochu so stranou minimalne 2.5 m. Pasove myslim daju aj mensi rozmer, ale dlhsi v druhom kolmom smere. Na mensie plochy su specialne trysky, da sa vsetko, ale na to treba zvlast sekciu, pretoze zavlazuju nasobne rychlejsie ako mp rotator. Mp rotator je pomala zavlaha setrna k travniku, studni aj k penazenke (viac trysiek na sekciu). Pozrite si na nete ako sa planuje zavlaha. Kruhy a polkruhy zavlazovanej plochy by sa mali navzajom prekryvat. Je to jednoduche naplanovat. Zoberiete meter pojdete do zahrady odmeriate a vytycite polohu postrekovacov.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 166.3 (?), 30.5.2016 12:06

Dobry den. Mam zavlahu od orbitu. Cele jsem to dle jejich zssad a navodu, navrhl a spocital. Nasledne i sam realizoval. Mam pet vetvi vcetne kapkovaci na tuje. Ridici jednotku se senzorem na dest. Stroj meli pujceny a tak jsem si pujcil jinde trochu vetsi Vermeer RTX 100. No a potom uz jen udelat ryhy a polozit potubi, objimky, boxy, atd. opet dle navodu vcetne postupneho ozivovani. Pozor, zasypavat az po overeni funkcnosti viz navod. Zaverecna chutovka s nastavenim ostrikovacu je moc prima.
Stroj jsem mel pujceny na vikend, ale staci i jeden den. Dle velikosti zahrady, ja to mel jen na 700 m2. Ale vikend mi pocitali jako jeden den.
Zahrnoval jsem si to radlici na kultivatoru, vcetne zarovnani celeho pozemku. Finalni uprava spocivala v dorovnani pres late a hrabani a katrovani zeminy. Odvoz vetsich kusu mimo pozemek. Takze to bylo vice cinnosti najednou s finalnim zasetim travy klasickou metodou. Pak uz jen zavlazovat a cekat az to vzejde. Ostatni detaily montaze tedy nema smysl rozepisovat, je to v navodu a zbytek je v hlave a rukou. Je lepsi to delat ve dvou, ale da se to i v jednom. Je delal vetsinu jen sam. S navazkou zeminy na pozemek (jen tri tatry) mi pomohl kamarad a syn. Po nekolika letech spolehliveho provozu, se snazimm vyresit napojeni tekutych hnojiv (pres venturiho trubici) pro existujici kapkovaci hadici na tuje.
Ovladani jednotky pres pc/tablet/smartphone ma zatim maloktery system a neni to rozhodujici. Lze to i kombinovat, vzdy je vsak mit napameti, ze navrh Vam musi vyjit (ostrikovace, prutoky, tlaky, potrubi, vetve, atd.). Ovladani jen spina a rozepina vetve pomoci ventilu a je korigovano pripadne externim cerpadlem (pokud nemate mestskou vodu) anebo senzorem deste popripade pro fajnsmekry senzorem vlhkosti.

Nejsem prodejce ani expert, jen jsem nastudoval materialy, navrhnul a realizoval.

Cenovy rozdil je obrovsky mezi realizaci na klic a svepomoci. Avsak je treba pocitat s tim, ze i kdyz budete mit stroje, je to drina vcetne premysleni a je treba byt manualne zrucny. Pokud jdete jen po cene, ale nejste na manualni praci, tak to radne uvazte! Hodne stesti!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika