Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Severní střecha na domě nám po 7 letech zarůstá mechem. Trochu mě to překvapilo, protože má sklon 45°, žádné výklenky a jde o betonovou glazovanou tašku. Ale je tam, mizera zelený - přeci jen je to severní strana a dům je hned vedle prašného pole. Letos bych ho rád odstranil, na internetu je tisíc návodů, jak se ho zbavit mechanicky (nejčastěji wapka, budu muset pořídit vhodné žebříky) a pak ošetření i chemicky (skalice, savo, vápno, měděný proužek, mechostop a další).

Nikde jsem se ale nedočetl, jak se zbavovat mechu a současně nezlikvidovat dešťovou nádrž, do které ústí okap. Při mechanickém čištění si umím představit, že dám do okapu síťku nebo ho celkově někam na chvíli přesměruji a mechy odchytám, aby mi nešly do nádrže, ale co dál? Ošetřovat nějak střechu chemicky proti dalšímu mechu a nebo raději ne? Pokud by vyrostl na střeše jednou za 7 let, tak si umím představit, že bych se bez chemie obešel a řešil to jen mechanicky, ale bojím se, že to bude teď jednou za 2 roky, že tam ty kořínky zůstanou... a ta střecha má 80m2. Nicméně o vodu z nádrže mi jde v létě hodně, počítám v Polabí každý litr.

Nějaké tipy?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika