Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Svěřte to odborníkům, ale ujasněte si předem, co chcete. Jak píšou výše - rozhodnete-li se pro nasávací typ čerpadla, jste omezeni jeho výškou od hladiny. Řešení strčit čerpadlo do  horní části studny (a tím snížit sací výšku) je nepraktické.Lepší je kvalitní ponorné čerpadlo a ve sklepě mít tlakovou nádobu se spínačem. Tlaky si vyregulujete podle potřeby. Nemáte -li kopanou studnu ale vrtanou, je nebezpečí jejího vyčerpání při zalévání. Buď si to hlídat, lepší je nějaké čidlo.

 Srážková voda je dobrá, ale: kde ji skladovat a musíte mít řešení pro případ sucha.Já bych ji používal jen na zalévání, protože tu na WC máte ze své studny "zadarmo". Když je kvalitní, klidně bych jí pustil i do sprchy a pitnou měl jen v kuchyni (ušetříte v případě veřejného vodovodu vodné i stočné což nebude málo). Pamatujte na možnost vypuštění vody na zimu u venkovního kohoutu!

 já mám Nautilu ve studni 19 m hluboké od roku1972 a stále chodí a zásobuje 3 patrový dům. Tlaková nádrž se spínačem je ve sklepě a funguje to bez problémů. (asi po 10 letech jsem koupil Nautilu fungl novou, náhradní - do teďka mně hnije v garáži a je již nepoužitelná...) Měnil jsem tlakovou nádobu a asi 2x spínač,  Nautila se stále drží.J

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika