Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravim vespolek, ja bych to videl na cistou mechaniku takhle: Na dekl od studny bych primontoval stojan. Do nej bych pripevnil kladicku. Pres ni a otvory v deklu bych natahl pletenou tkanici, na jednom konci plovak, na druhem zavazi. Na tkanici bych pripevnil - neposouvatelne - barevne vysivaci bavlnky. Bud po metrech, nebo podle betonovych skruzi. Posledni by byla cervena - nizka hladina. Ostatni podle vkusu.

Pozor na uskali: drzak kladky by nemel byt zelezny ani dreveny, ani umelohmotny, nejlepe nerezovy, ponevadz bude vystaven neprizni pocasi. Detto oska kladky. Vyska stojanku takova, aby byla videt aspon jedna bavlnka + rezerva. Kladicka by mela mit strisku, aby dest nevyplavoval mazivo do studny - jinak za chvili pruser s funkcnosti. Mazat silikonovou vazelinou na vlasce. Provazek by mel byt pleteny, nejlepe umelohmotny - polyamid, polyester - v galanterce je toho plno, aby barevne tkanicky neklouzaly. Otvory v deklu mysi byt hladke - pouzil bych 2 kratke kousky polevaci hadice 3/8" kvuli moznemu prodreni provazku, a hladkemu chodu. Hmotnost zavazi tak 1/3 hmotnosti plovaku. Plovak radsi robustnejsi ( 2 litrova PET lahev do poloviny naplnena vodou ), aby nebyly problemy s prekonavanim treni v kladce.

Takhle to mel soused na zahradce, nez mu ten mechanismus nekdo scizil. Asi se mu to libilo.

Petr

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika