Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Měl jsem na mysli klasickou vodárnu. Pokud se jedná o toto zařízení, tak je průtok dán tím, kolik kohoutků se otevře. U čerpadel je problém na sání, protože do sání je voda tlačena atmosféridkým tlakem, který činí cca 100 kPa, jinak 10m vodního sloupce. Toto čerpadlo má dle dokumentace sací schopnost 7m. vodního sloupce. Převýšení je u vás cca 0.5m, proto tlaková ztráta v sání nesmí překročit 6,5m. t.j. 65kPa. To odpovídá průtoku cca 0,75m3/h. Jakmile se tato hodnota překročí, dojde k přetržení vodního sloupce na vstupu do čerpadla- čerpadlo se zavzdušní.  Projektové průtoky činí:

splachovač nádržkový: 0,1l/s, umyvadlo 0,2l/s, dřez 0,2l/s, sprcha 0,2l/s.

Pokud bude najednou napouštět splachovač a umyvadlo, bude činit průtok cca 0,1+0,2=0,3l/s, t.j. 1,08m3/h, pravděpodobně dojde k zavzdušnění čerpadla. V tom případě vám nezbyde nic jiného. než na výtlaku čerpadla naškrtit průtok. Ve vašem případě by bylo rozumnější osadit automatickou vodárnu s nádrží a provést naškrcení mezi čerpadlem a nádrží.

Když to již všechno máte tak vám asi nezbývá nic jiného, než to tak uvést do provozu, vyzkoušet postupným otevíráním výtoků. Pokud se čerpadlo zavzdušní, bude nutné průtok omezit. Podle výsledků se bude te rozhodovat, zda teno automat neprodat a pořídit klasickou vodárnu.

FO

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika