Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Aha, tak nejdříve trochu vysvětlení. Spínací automat (presscontrol) je elektronické zařízení, které nahražuje klasický tlakový spínač. Při každém otevření kohoutku dojde k sepnutí čerpadla. Zařízení tedy hlídá pokles tlaku přes spodní (spínací) mez (obvykle kolem 2 atm). Horní tlak je dán výkonem čerpadla. Výstupní tlak je proto konstantní a nedochází ke kolísání, jako u systému s tlakovou nádobou a tlakovým spínačem. Po zavření kohoutku zařízení ještě po dobu cca 15 vteřin zůstává v sepnutém stavu (tedy tlačí do zavřeného ventilu - proto čerpadlo s oběžným kolem). Je to ochrana proti častějšímu spínání (než 15 vteřin). Cena takového zařízení je cca od 1.000,- do 1.500,-. (doporučuje se třeba automat Brio). Tato zařízení se dnes běžně používá i do sestav domácích vodáren. Celá sestava je pak menší a levnější. Krom jiných výhod funguje i jako hlídač běhu na sucho, takže se doporučuje i do vrtů.

Vibrační čerpadlo tedy s obyčejným tlakovým spínačem funguje (i když se to příliž nedoporučuje třeba u Malyšů), ale není vhodné ho zapojovat s výše zmíněným spínacím automatem. 

Frekvenční měniče s regulací otáček je úplně jiná kapitola. Zkušenosti s nimi jsou zatím rozporuplné.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika