Marmelada z broskvi
|
|
 |
 |
host - 56.218 (?) 8.8.2009 17:19
Dělám to taky tak, tedy s tou kyselinou citronovou, ale po přidání želírovasího cukru, nebo pektogelu už hmotu dál nevařím, tenom rozpustím, ale také nejdřív zkouším trošičku na talířek a ono to hned, tedy asi během 5ti munut, ukáže hustotu, rychleji džem vychladá. Mamka, když je to řídké, přidává jeden gel fix, ale také potom už nevaří. Je to jako s rosolem, po zvaření už neželíruje. Ještě maličkost, když přidáte ještě několik padaných jablek, je džem ještě lepší a i líp rosolovatí. Jindra
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 242.219 (?), 8.8.2009 12:56, zobrazeno: 16440x
prisim jeste o radu dostala jsem bednu broskvi ale nestacili jsme to konzumovat tak jsem ze 3 kil udelala marmeladu pouzila jsem 3pektogely podle navodu ale ted po tydnu neni marmelada ztuhla co je v tom za chybu je to tim ze to byly broskve?Samozrejme ze to pouziju i tak ale zase me to stve.vloni se mi to stalo i u svestek.Broskve byly z moravy ne dovoz.ilona
|
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 25.120 (?), 8.8.2009 15:35
Dělám džem-jednodruhový s kousky ovoce-ze spadaných broskví či nektarinek, pokud mám přebytky i z nich. Používám želírovací cukr 2:1 nebo 3:1 přesně podle návodu. Tam je rovněž uvedeno, že po uvaření se má kápnout na talířek, pokud kapka nezatuhne, přidá se lžička kyseliny citronové a znovu se povaří. Stávalo se mi to s jahodami, ale teď není skutečně problém, co takto postupuji. Konzistence džemů je v pohodě. Možná by stálo za to, vše znovu vysypat z lahví do kastrolu, povařit, kápnout, v případě potřeby znovu povařit s přídavkem kyseliny citronové a nandat do lahví anebo se smířit s tekutou marmeládou. Na druhu ani původu broskví moc nezáleží. M.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.218 (?), 8.8.2009 17:19
Dělám to taky tak, tedy s tou kyselinou citronovou, ale po přidání želírovasího cukru, nebo pektogelu už hmotu dál nevařím, tenom rozpustím, ale také nejdřív zkouším trošičku na talířek a ono to hned, tedy asi během 5ti munut, ukáže hustotu, rychleji džem vychladá. Mamka, když je to řídké, přidává jeden gel fix, ale také potom už nevaří. Je to jako s rosolem, po zvaření už neželíruje. Ještě maličkost, když přidáte ještě několik padaných jablek, je džem ještě lepší a i líp rosolovatí. Jindra
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 125.64 (?), 8.8.2009 19:25
Ano, na pektogelu je také uvedeno, že se v případě špatného rosolovatění má přidat kyselina citronová. Já ji přidávám už rovnou, bez zkoušky tuhnutí, mám zkušenost, že specielně s pektogelem je to nutné, bez ní bývá marmeláda popravdu tekutá-. A.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 242.219 (?), 8.8.2009 22:27
Dekuji za radu tu kyselinu jsem tan nedavala asi to byla chyba necham to ale mam to pro priste dekuji
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|