Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud Vám marmeláda nezhoustla při výrobě, zavařením již určitě nezhoustne, možná naopak. Přečtěte si návod na pektogelu, možná obsahuje konzervační činidlo (většinou sorban draselný), potom je dodatečná sterilace zbytečná.
   Při používání želírovacích přípravků je nutné striktně dodržovat předepsaný postup, zejména přesně dávkovat surovinu, cukr a čas varu. I při malé odchylce může zůstat výsledek tekutý. Dodržíte-li postup přesně, zželíruje i okyselená voda. V dobách, kdy se dělaly džemy odparem za pomocí vlastních pektinů v ovoci (nebo dodaných rybízem, angreštem) na přesném dávkování tolik nezáleželo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika