objednávání z ciziny

ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 238.108 (?)
11.9.2007 8:15
Mě by to také zajímalo. Vím, že se objednávají z ciziny třeba růže.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
belinda - (9) - 140.1 (?), 8.9.2007 7:38, zobrazeno: 6115x

Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti s objednáváním po internetu ze zahraničních e-stránek? Chtěla bych rostlinu brunnera macrophyla Jack Frost a tu jsem na tuzemských stránkách nenašla. Zajímalo by mne, jak je to s placením a tak podobně. Děkuji Jana

ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 238.108 (?), 11.9.2007 8:15
Mě by to také zajímalo. Vím, že se objednávají z ciziny třeba růže.

host - 147.189 (?), 29.5.2008 8:23

Dobrý den, také by mě zajímalo kde se dají sehnat v zahraničí rostliny, které jsou zde jen v málo druzích, nebo naopak velmi předražené, bambusy čínské javory apod.Pěkný den Jarda.

host - 185.31 (?), 29.5.2008 9:14

mam dobre zkusenosti s objednavanim z nemeckeho Ebay. Jen se musite domluvit s prodavajicim, jestli je to ochoten poslat do CR a za kolik. Bohuzel byvaji problemy s ceskou postou, kytky prichazi treba az za tyden a to uz byvaji zaschle. Fantasticke ruze jsou na rosen-union.de, zde najdete i ne zrovna obvykle exemplare. Vybrat si muzete i treba podle vune. Jen nevim, zda posilaji i do CR, nechala jsem si od nich poslat neco do Francie a to nebyl problem. Nejlepsi je ovsem si udelat vylet do nejakeho vetsiho mesta (treba Mnichov), najit si predem nejake vetsi zahradnictvi a nakoupit tam. Tohle delaji rodice a vzdy si privezou krasne kytky za velmi dobrou cenu. Treba muskaty z Mnichova jsou zvykle na vyssi nadmorskou vysku (netahaji nic z Holandska, vse je mistni) a dobre se jim dari u nas na Vysocine. Michaela

mirdik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (212) - 48.30 (?), 29.5.2008 21:05
objednal jsem si semena zelenin a kvetin z usa... platil sem internetou bank.kartou... prislo to do 3 tydnu a jeste postovny a balny bylo levnejsi jak po ČR... to me tedy prekvapilo...

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 228.179 (?), 30.5.2008 7:36

živé rostliny ani semena jsem sice v cizině nikdy nenakupoval, seznam věcí, které se vyplatí kupovat specielně ve Státech je však čím dál větší.

V poslední době jsem (ze zahrádkářských věcí) kupoval dvoje nůžky Bahco (P126 a nůžky na trávu). I s poštovným to stálo méně, než kolik chtějí české int. obchody jenom za ty P126.
Stěžujete si tady, že některé obchody nedodávají do Čech - doufám, že za tím není špatná zkušenost prodejců s Českou poštou. Řada amerických obchodů na eBay (e-bay stores), které před dvěmi lety dodávaly pouze po Státech, maj dneska automaticky naceněné poštovné i pro Evropu, takže rychle nakoupíte aniž byste museli kontaktovat prodejce - dost možná, že podobně se zachovají i obchody v Německu...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz