Travní rohož Rosteto



host - 14.129 (?) 
2.5.2015 11:58, zobrazeno: 6485x

Dobrý den,

V návodu trávní rohože je napsáno, že semena vyklíčí za několik týdnů. Nemáte s tím někdo zkušenosti, za kolik týdnu konkrétně??

Travní rohož jsem dle návodu položil cca.3.4.2015 a spolu s ní jsem zasel travní směs na rovině. Je 30.4. a z Travní rohože ještě vůbec nic nevylézá. Ani na jediném centimetru přesto, že v ten samý termín zasetá tráva má již 4-5 cm.Od položení rohože ji pravidelně 2x -3z denně zalévám. Je již čas se znepokojovat?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 3.5.2015 8:00

Dobrý den,

zkuste poslat foto jak konkrétně máme zaseto, jde o to, zda jste osivo jen pohodil po půdě (zapracovat hrabněmi to moc nejde) nebo jste po osetí pokryl osivo ještě slabou vrstvou substrátu a jak silnou. Obecně Vám bude v rohoži trávník klíčit hůře a také bude dlouho trvat než se zapojí. Záleží samozřejmě i na směsi (druzích trav) jílky klíčí nejrychleji cca týden, kostřavy týden až 20 dní a nejpozději pak lipnice klidně až za měsíc. To, že Vám na volné ploše trávník již vyklíčil je a v rohoži nikoliv je normální a logické (na volné ploše májí semena více světla, proto je dobré vidět fotku jak je to oseté) i když by v té rohoži jílky měli dávno začít klíčit. Rohože je někdy lepší pokládat až do zapojeného trávníku a pak je je dosypat zeminou a nechat prorůst. Nicméně nejlepší je v místech kde plánuji trávník takto hodně zatěžovat jej vůbec nemít :-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 14.129 (?), 3.5.2015 21:48

Děkuji, ale nepochopil jsem větu "Rohože je někdy lepší pokládat až do zapojeného trávníku"

Trávní rohož jsem použil právě proto, že při zasetí travního semena mi na svahu semena splaví voda a tráva nevyroste. U tohože výrobce slibuje, že jsou semena zalisovaná v té rohoži, tak lze založit trávu i na svazích.

postupoval jsem přesně dle návodu výrobce s vynecháním herbicidu, protože tam tráva ani nic jiného nebylo. Navíc jsem ji mírně "pokypřil" substrátem pro lepší udržení vlhkosti.

Na fotce je to špatně vidět (foceno mobilem proti slunci), ale v dolním pravém rohu pod svhem, je vidět tráva, která vzešla ze semen a na travní rohoži vůbec nic.
Ať vás prosím neplete, že na travní rohoži je trochu trávy vidět. Spoje rohože jsem zasypal substrátem smíchaným se semeny trávy.

A co se týče směsi:
V rohoži je prý použitá směs "hřiště"
já na rovinu použil směs! do stínu" přesné složení nevím


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 4.5.2015 8:19

Dobrý den,

omlouvám se, pro označení travní rohož se mne vybaví něco jiného než toto, tedy měl jsem původně na mysli jiný typ rohože. V tomto případě bude opravdu těžké i za pomoci této rohože na takovém svahu něco zapěstovat. Je vidět jak voda splavuje půdu a pokud bude na osivu více jak 2 cm zeminy tak bude klíčit opravdu těžko. Osobně bych to řešil travním kobercem, když jsem viděl cenu té Vaší rohože, tak to vyjde prakticky na stejno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 116.145 (?), 6.5.2015 2:22

-podívejte se v rohu do rohože, je ze dvou vrstev, jdou lehce rozdelit

-pokud vám nějaká nepoužitá rohož zbyla, vyjměte nějaká semena a udělejte zkoušku klíčivosti

-s travní rohoží jsem trávník zakládal, a její výhody jsou v té počáteční ochraně proti plevlu a na svazích... ale má svoje nevýhody, znovu bych ji nepoužil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 211.114 (?), 31.3.2016 13:53

My to doma vyřešili touto travní rohoží se sítí proti krtkům v jednom. Je trochu dražší, ale kvalitnější. Používají travní semeno BARENBRUG, což je hodně kvalitní osivo a máme nádherný anglický trávník.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika