Zelené oázy v malých prostorech: inspirativní nápady

oáza
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Malé zahrady mají potenciál okouzlit a potěšit. Zelené oázy v malých prostorech vám umožní zaměřit se na prvky, které nejvíce obdivujete, a vytvořit venkovní prostor se skutečnou osobitostí a stylem. Díky chytrému plánování můžete výrazně zapůsobit a proměnit i ten nejkompaktnější venkovní prostor v něco výjimečného, co vás bude odrážet.

Oáza

Malé zahrady lze vylepšit přidáním umělého trávníku, který zkrátí dobu údržby a udrží váš dvůr skvěle vypadající po celý rok. Umělý trávník je také skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít bezchybný vzhled trávníku bez nutnosti častého kosení nebo zalévání.

Dokonalé zelené útočiště pro malou zahradu ve vnitrobloku lze vytvořit pomocí umělého trávníku obklopeného květináči a zelenou stěnou.
Zbytek prostoru vyplní retro bílý měkký nábytek a dřevěná konzola a úložná/sedací lavice na míru. Romantickou jiskru dodá stropní festonové osvětlení.

Zelené oázy v malých prostorech: inspirativní nápady
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Zelený úkryt

Když se vaše dveře otevírají do ne zrovna příjemného výhledu, jako je garážová zeď nebo nevábná hraniční zeď, dejte jim zelený kryt. Vytvořte pěkný zelený lem z malých stromků a keřů, vysokých a nízkých trvalek.

Zvolte rostliny různých výšek, které kvetou v různých ročních obdobích, a pro zajímavost v zimě přihoďte i několik stálezelených rostlin. Postupem času hloubka a zajímavost, které na zahradě vytvoříte, odvedou pozornost od toho, co je vzadu.

Zelené oázy v malých prostorech: inspirativní nápady
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Zelená stěna

Pokud nemůžete mít zahradu na zemi, mějte ji na stěnách! Oživte malý venkovní prostor nádhernou směsí listů různých tvarů, textur a velikostí, jejímž výsledkem bude svěží zelená stěna.

Jedná se o trend v zahradní architektuře, který se používá jako způsob, jak vyzdvihnout rostliny z úrovně země do úrovně očí i mimo ni. Zároveň maskují stěny, působí jako umění a vytvářejí klidnou atmosféru.

Zelené oázy v malých prostorech: inspirativní nápady
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Velké květináče

Proměňte malou zahradu tím, že jí dodáte dramatičnost, výšku a styl! Mít malou zahradu neznamená, že se musíte se vším uskromnit. Velké květináče mohou i do malého prostoru vnést tolik potřebnou výšku, přitáhnout pohled nahoru a umožnit různé vrstvy výsadby. Abyste dosáhli vizuálně příjemného uspořádání, seskupte květináče a kombinujte jejich výšky a tvary.

Vhodně umístěné květináče v malé zahradě mohou vytvořit zajímavé vizuální akcenty a opticky rozšířit prostor. Kromě toho, že květináče dodají zahradě výšku a styl, umožní vám také experimentovat s různými druhy rostlin a barevnými kombinacemi, což přispěje k celkovému estetickému dojmu.

Zelené oázy v malých prostorech: inspirativní nápady
Zdroj: www.decorhomeideas.com

Zelené oázy v malých prostorech mají obrovský potenciál se stát zelenými oázami plnými krásy a osobitosti. Pomocí umělého trávníku, květináčů, zelených stěn a výrazných prvků jako jsou velké květináče, lze i z nejmenších venkovních prostor vytvořit úžasné a stylové zelené útočiště. Kombinací chytrého plánování, správně umístěných rostlin a dekorativních prvků můžete transformovat malou zahradu na místo, které vás bude inspirovat a potěšit každý den.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno