Travin a kompost

host - 250.237 (?)
14.6.2022 9:55

Pán těmi dvěma týdny stačícími na rozložení herbicidu a pouze teoretickou možností zaneřádění kompostu pěkně mlží. 

Němci varují zahrádkáře před použitím slamnatých hnojů neověřeného původu právě kvůli reziduím herbicidů na dvouděložné používaných při pěstování obilí. A obilí se opravdu nestříká proti plevelům dva týdny před sklizní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 13.6.2022 19:02

Dobry den, ja jsem diskuzi zakladala. Jedna se o to, ze na strankach eshopu, na obalu NENI nikde uvedena informace, ze trava po hnojeni Travinem se nesmi kompostovat. O to se me jedna. Kdyby to bylo napsano, tak jako je to u Bofixu, na ktery jsem byl zde upozornena, ze obsahuje stejne toxickou katku, v zivote bych si ho nekoupila. Je to klamani zakaznika. Diskuzi jsem zalozila prt, abych varovala pripadne kupce. Dekuji 

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 13.6.2022 19:04

Zde je reakce jednatele, bohuzel me text nejde prekopirovat, prt zasilam jako sken v priloze, jeste cekam na vyjadrenim Agro cs.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6664) - 9.142 (?), 14.6.2022 8:47

No a je vymalováno. Můžete odcouvat s kanónem a uklidit tábor.

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 234.4 (?), 14.6.2022 9:04

Ale kdepak:-D. Komunikuji se zástupcem AGRO a výrobcem. Oslovím Zemědělskou obchodní inspekci a ČOI.

Na Travínu musí být stejné varování jako na Bofixu, když obsahují stejnou učinnou látku.

Ale snad i tady si to lidi přečtou, rozhodím to ještě po více forech a když uchráním jednoho člověka od kompostování trávy s Travínem a následné použití na zelenině, zejména rajčatech, tak budu mít dobrý pocit;-) ;-) ;-)a to mi jde:-).

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2247) - 168.10 (?), 14.6.2022 9:47

Alexxo, chápu vás a držím vám palce. Ale prodejce chce prodávat a ne upozorňovat na negativa svého výrobku. Tak to prostě chodí v obchodu. Walter

host - 250.237 (?), 14.6.2022 9:55

Pán těmi dvěma týdny stačícími na rozložení herbicidu a pouze teoretickou možností zaneřádění kompostu pěkně mlží. 

Němci varují zahrádkáře před použitím slamnatých hnojů neověřeného původu právě kvůli reziduím herbicidů na dvouděložné používaných při pěstování obilí. A obilí se opravdu nestříká proti plevelům dva týdny před sklizní.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2247) - 168.10 (?), 14.6.2022 14:11

...a obilí se opravdu nestříká proti plevelům dva týdny před sklizní..myslím si, že nemáte pravdu, ke sjednocení dozrávání vegetujících odnoží obilnin a obilnin v podmáčených lokalitách nebo v blízkosti lesních porostů se používají přípravky na bázi glyfosátu, tedy herbicidy a zároveň se takto ničí nadzemní i podzemní části vytrvalých plevelů. Postřik se provádí v době, kdy vlhkost zrna klesne na 30% a zrno už je tak tvrdé, že nejde přepůlit (tedy v době těsně před sklizní). Nicméně je třeba dodat, že ne všechny plochy obilovin se takto ošetřují. Walter

host - 81.144 (?), 14.6.2022 14:48
Některé plodiny (olejniny) se bez takzvaného "desíkování" herbicidy před sklizní neobejdou. Naštěstí se to u nás už nedělá čmeláky. Kolem plotu byla taková mez, každý rok jsem ji stříkal roundupep proti pýru výmladkům divokých malin a ostružin, které od plota zaplevelovaly pole. Poslední postřik loni na podzim. Letos došlo k odkopání té meze a hlína byla rozhrnuta do šírky cca 1 metru do pole. Máme tam zasazené letos brambory a v tom místě, kde došlo k rozhrnutí rostou dva řádky, které mají oproti ostatní bramborám poloviční velkost a na listech trochu chlorozu!

host - 250.237 (?), 14.6.2022 18:11

...a obilí se opravdu nestříká proti plevelům dva týdny před sklizní..

Nepsala jsem nic o desikaci a totálním herbicidu, ale o postřicích obilovin (jednoděložných), proti dvouděložným plevelům.

Roundup (glyfosat) v Travinu zřejmě obsažen nebude.

host - 81.144 (?), 14.6.2022 19:41
To já vím, že nepíšete o desíkaci, ale zde ve vlákně někde bylo, že se Roundup v půdě rozkládá a že je neškodný. Tak jsem jen chtěl přidat osobní zkušenost, že ten rozklad může trvat delší dobu... Té rozhrnuté hlíny nebylo tolik, aby sama o sobě ten růst ovlivnila, kdyby v ní nebyly zbytky Roudupu, ředěného podle návodu koncentrací pro zemědělskou půdu! Za normálních podmínek tam mohlo být sklizeno 100 kg brambor, za velmi dobrých vláhových podmínek i o nějaký ten půlpytel více. Jsem sám zvědavý jak to dopadne...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz