Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Perforace v trubce vrtu by měla být jen ve spodní části. Čerpadlo by mělo být umístěné až v části nad perforací, aby k němu voda přitékala "zdola". Pokud jsou otvory v celé hloubce, dostávají se jimi při zčerpávání hladiny k čerpadlu nečistoty. Ty mohou způsobovat zákal, abrazi čerpadla a urychlují postupné zanášení vrtu. Využitelná výška vodního sloupce ve vrtu je proto mnohem menší, než v normální studni.

Jako zásobníky na vodu vychází nejlevněji kubíkové nádrže v kleci, které se dají přes vyppouštěcí ventil vzájemně propojovat. A nemusí se zakopávat, stejně závlahy využijete jen přes léto.

Ve vašem případě budete muset mít sondy u čerpadla ve vrtu (ochrana proti běhu na sucho) a stejné použijte i v nádrži (jenom se zapojí obráceně). Možná zjistíte, že časový spínač nebudete potřebovat a budete rád, že se nádrže nějak přes den vůbec doplní (cyklování zajistí sondy proti běhu na sucho).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika