Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejsem žádný trávníkář, trávníkům nerozumím, nehnojím ho. Rostoucí tráva mi spíš vadí a květiny v trávě se mi naopak líbí. Krásný trávník jako na fotkách dr. Hlavatého jsem nikdy neměl a asi ani mít nebudu, i když by se mi líbil.
   Co se týče hnojení na podzim - on ten podzim sám je široký pojem, tráva roste dlouho. Ale v obecné rovině, vzdor častým doporučením prodejců a výrobců hnojiv, já sám bych umělým rozpustným dusíkatým hnojivem na podzim taky nehnojil. Fakt, že dusík, dřív, než ho rostlina použije, často odteče mimo dosah jejich kořenů, výrobci ani prodejci semen a hnojiv nevadí. Pěstitel rád na jaře koupí a použije další hnojivo.  Je otázkou, kolik dusíku z podzimního hnojení skončí v trávě a kolik ve spodních vodách.Taky je třeba rozlišit o jaký trávník jde. Špičkové golfové hřiště s milionovými náklady za údržbu pár kilo dusíku za cenu co nejlepší kondice trávníku jistě oželí. Zdravě hospodařící zahrádkář se studnou na pitnou vodu to může vidět jinak.
    Zvrhnutí fosforu asi není dobrý termín. Ale asi vím, co je tím myšleno. Rozpustné soli fosforu - např.  (hydrogen)fosforečnan draselný je oblíbené bezzbytkové a bezdusíkaté hnojivo. V kombinaci s vápnem či chloridem vápenatým ale vznikne nerozpustná sloučenina podobná nerostu apatitu. Ona se časem v půdě přemění na dostupnější (pro rostliny) formy, ale trvá to déle.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika