Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Marku,

je vidět, že jste již něco pochopil, pokud si čtete příspěvky nebo jinde určité rady o trávnících tak je dobré vždy vědět nebo tušit pro jaký účel a k jakému trávníku a problému se ten příspěvěk váže. Některé věci totiž mohou fungovat trochu jinak než se čeká a naopak.

Třeba ta zálivka, ano obecně platí méně ale hodně. Nicméně dost to bude ovlivňovat půda její schopnost zadržet vláhu, hloubka kořenů, profil terénu, ostatní prvky jako stromy atd.

Např. v nadcházejících dnech kdy teploty budou kolem 30 C to jednou za 4 dny u Vás asi stačit nebude. Pokud si koupíte ruční aerifikační vidle tak budete mít výborného pomocníka v tom jak zalévat. Stačí udělat malou sondu a máte hned jasno. Jám mám na zahradě pár míst kde musím v létě zalévat klidně 3x více než jinde a zase naopak. Stačí když je to místo mírně zvýšené + v létě má půda na povrchu trochu horší shopnost nasávat vodu a tak část steče jinam, kde je její zase moc.

Téma ruční vřetenovka jsem zde probíral v jednom z posledních vláken. Vidím, že značka Hecht je populární, já to tak nemám. Nic mne to neříká, beru to jako "průměrnou čínu", chybí mne tam tradice, vlastní vývoj. Vždyť ta vřetenovka co máte doma je jen kopie Fiskarsu. Nic ve zlém, Hecht dle mne prodává hlavně cenou a pro mne i "laciným" marketingem. Cenu bych u ruční neřešil, ten rozdíl je vždy max. do 2 tis. Mne se líbí Gardena či Brill na vyšší trávu pak Fiskars. U ruční je podle mne zásadní přesnost a snadnost seřízení, kvalita materiálů tedy vřetene + spodního nože a manévrovatelnost. Když se seče na nízko a často tj. kolem 2 cm tak i počet nožů či jejich vzdálenost od sebe. Vřetena s malým počtem nožů a ve velké vzdálenosti od sebe jsou dobrá jen na sečení vyšší trávy. Je nutné si u ruční uvědomit reálný počet otáček, (s motorovou nesrovnatelné), proto třeba Fiskars (vetší mezery mezi noži) dělá často tzv. manšestr. Gardena při stejné výšce seče pak prakticky nikoliv.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika