Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

děkuji, škoda, že jste nenapsal nic o tom jak často to plánujete sekat a jaká je tam půda. Teoreticky pokud to plánujete sekat časteji a udržovat to na výšku rekreačního trávníku tj. cca 5 - 6 cm tak by bylo nejvhodnější zvolit pro osetí druhově pestrou rekreační směs (jílek vytrvalý, kostřava a lipnice luční) já mám dobré zkušenosti s českým osivem ze stanice Větrov, pro Vás by to byla směs VV-4/1 univerzální rekreační směs.

Nejprve bych tot. herbicidem postříkal současnou louku, za cca 14 dní odstranit odumřelou trávu, poté je dobré provést nakypření současné půdy a urovnání do požadované roviny apod. Čím a jak nakypřit se bude odvíjet od půdy jakou tam máte, což nevím. Na lehkých půdách je možné použití výkonného rotovátoru, pokud je to spíše těžká půda tak zkusit požádat v okolí nějakého zemědělce zda by Vám s tou hrubou prací nepomohl. Pokud by jste do toho chtěl dát trochu více peněz než jen náklady za herbicid, osivo a rekultivaci plochy tak určitě když tam necháte navést písek a s ním to promícháte tak nic nezkazíte. Pomůžete tak lepšímu, hlubšímu zakořenění, růstu a trávník rychleji zhoustne, jílek také nebude mít takovou tendenci drnovatět.

Ve zkratce je to asi vše. Po osetí je vhodné plochu uválcovat a pravidelně zalévat pokud je to možné. Nicméně pozor na počasí a lokalitu, pokud by jste oséval až např. začátkem října a již bylo poměrně chladno a jedná se o lokalitu např. v podhůří tak bych s tím možná počkal až na jaro.

Každopádně počítejte s tím, že původní plevel opět poroste (v půdě je dostatek semen), budete tedy muset po určité době přistoupit na hubení selektivním herbicidem, ale pokud se bude trávník sekat tak i část plevelů se sama ztratí a pro rekreační účely by to mělo být OK.

PS : také je nyní poměrně velký trend použít pro osetí podobné plochy květnatou směs (tzv. květnatá louka) nicméně pokud by jste to sekal cca 2x - 3x do měsíce tak tato směs již nemá význam.  Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika