Plot - sousedi



Stránky: 1,  2,  3   
host - 131.132 (?) 
6.3.2011 9:46, zobrazeno: 39687x

Dobrý den, prosím o radu při řešení stavby plotu. Už několik let řeším problémy se sousedy, kdykoliv vyjdu na zahradu okamžitě má sousedka také na zahradě „moc“ práce a neustále mě obtěžuje vyptáváním a konstatováním jak vše dělám špatně atd., je mezi námi věkový rozdíl 30let tak to dává pořád najevo. Největší problém je že na zahradě máme i bazén a opravdu přes léto nemáme ani minutu soukromí protože sousedka je několik let na pracovním úřadě a zdržuje se stále doma.Mezi pozemky je klasický plot z pletiva asi metr od bazénu výšky 150cm který patří sousedům.Před dvěma roky jsem se snažila záležitost řešit a po dlouhém přemlouvání mě sousedka dovolila na její plot umístit rákos ve výšce plotu 150cm, bohužel to řešení nepřineslo poněvadž teď se sousedka dívá vrchem přes plot.S manželem nás napadlo postavit na našem pozemku náš plot který by byl vyšší cca o30cm a byla by na něm pověšená neprůhledná zelená síťovina, nový plot by musel být cca 20cm od plotu sousedů, stín od plotu dopadá na náš pozemek.Prosím o Váš názor zda by šla situace nějak řešit, domluva u nás bohužel dobře nedopadla.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 37.218 (?), 8.3.2011 10:20

Tohleto je dost problematická situace. V zásadě nemůžete po někom chtít aby nechodil na svoji zahradu a nekoukal se kolem sebe. Nebo nelze sousedku nutit zůstávat doma, když vy jste zrovna v bazénu. Chápu, že je to velmi nepříjemné být neustále "pod dohledem", nebo být atakována radami o které nestojíte, ale je to právně nevymahatelné jelikož jákekoli dokazování nějakého "obtěžování" je v tomto případě prakticky nemožné.

Nezbude Vám tedy, než toto řešit dodatečným zastíněním, které bude umístěno na Vašem pozemku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 8.3.2011 12:32
to radeji živej plot třeba jilm sibiřsky roste extremne rychle a za par let vam tam neuvidí...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 185.58 (?), 8.3.2011 13:40

Dobrý.Pokud jste se sousedkou mluvila a nedohodly jste se na plnohodnotném a vyšším zastíněněním v místě stávajícího bazénu na jejím plotě,  tak tuto záležitost bych považoval za uzavřenou a plně bych se soustředil na vlastní opatření z mé strany pozemku a to bez výčitek vůči sousedce..Kolem hranice plotu bych nasadil rychle rostoucí živý plot a v místech kolem bazénu zřídil neprůhledné zástěny dočasné konstrukce do doby než dojde k plnému zakrytí zelení -  cca 5 let.

MB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 168.175 (?), 28.8.2017 12:47

Já nemám bazén, bydlím v pronájmu a moji sousedi na mě civí neustále taky. Navíc kdokoliv kdo přijede do baráku tak mi říkají děvko.I kdžy je to dělník. Jejich děti jezdí okolo na kole a řvou krávo, já to ignroruju a baví je to již přes pět let. Otázkou je co mají oni v hlavě, sedí jen doma nikam necestují a jejich zábavou je sledovat mojí osobu... ted mi přeřízli šnůru na prádlo, zabili mi dvě zvířata takže od té doby zvířata jsou v bytě a ven smí jen na vodítku...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 8.3.2011 14:01

Dobrý den, před léty jsem řešili to samé. Na plot jsme dali zelenou síťovinu a u plotu zasadili thuje. A hlavně jsme začali sousedy ignorovat. Vždycky měli co nejvíce práce v jakoukoliv denní dobu u plotu když my jsme seděli u bazénu a to je v sezoně denně! Thuje vyrostly, sousedi zestárli a je klid. Sice ještě občas pohyb přímo u plotu zaznamenáme, ale je to v klidu. Podotýkám, že se sousedy nemáme žádné spory a vycházíme spolu dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.92 (?), 8.3.2011 15:30

Dobrý den, já bych tuto situaci řešila vlastním pletivovým plotem souběžným se sousedovým tak jak zamýšlíte, popnutým popínavými rostlinami. Pokud tam máte jen metr místa, z živého plotu by Vám opadávalo listí či jehličí přímo do bazénu. A při výsadbě musíte počítat se vzdáleností nejméně 0.5 m od souseda (kvůli údržbě a pod.). Navíc píšete, že stín jde k Vám, tak by Vám vysoký živý plot bazén zastínil. S pozdravem Jana K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 136.130 (?), 6.9.2012 10:29

přesně tyhle problémy máme také.Udělali jsme nový plot na něj natáhli textílii a výsledek?Jelikož má soused ve dvorním křídle rovnou střechu vyleze na ni a hledí na nás.

V poslední době když máme návštěvu a sedíme na zahradě začne pálit plasty že se nedá dýchat.Z toho plyne že cokoli uděláte je naproso zbytečné.když chce někdo obtěžovat tak si vždycky něco najde.není nad dobré sousedské vztahy :-(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 6.9.2012 15:52

Palit plasty by nemel.To by jste si mohl i stezovat.Ale je to na Vasem zvazeni, pochopitelne.Nejlepe se je vzdy nejak domluvit, ale nekdy to proste nejde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 25.2 (?), 14.4.2013 21:14

winkAle v problémech sousedských vztahů Vám ani čtyři ploty nebudou nic platné.Pokud někdo bude mít zájem Vás šmírovat tak si způsob najde. A to i kdyžby jste si tam vybudovali desetimetrový plot z plotových tvárnic. Na pálení plastů a jiných podobných látek je jediné řešení a) nahlásit takové jednání na OU, b) když to nepomůže volat požární inspekci, majitelé zahrad a rekreačních nemovitostí zapomínají na jednu podstatnou věc, zakládání a pálení ohnů i na soukromích pozemcích podléhá požárním předpisům, a málokterý majitel dodržuje vzdálenost ohniště od vlasních i sousedních budov a prostor na něž se oheň může rozšířit.- pokuty vystavené nejen OU, ale i HZS nejsou nijak malé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika