Až teď jsem si pořádně všimnul detailu toho přepadu, takže jakmile klesne hladina pod úroveň vrchního přepadu, voda přestane proudit, tím pádem šoupě ztrácí smysl.
V katalogu DYKY jsem našel gumovou manžetu, která je i na DN50. Vzhledem k množství vody bych volil radši větší průřez, aby to stihlo gravitací protéct (mám čerpadlo cca 5m3/h).
Na vstupní trubku by stačilo něco podobného, jako na výše uváděném filtru (tam jsou dva slepené plastové cedníky), aby se filtr. médium nedostávalo do vst. potrubí.
Co vzduchování, už máte koupené? Dnes jsem se pokoušel sehnat nějaké technické údaje, ale ty jsou dostupné většinou jen u těch dost drahých (AIRTECH). Z levnějších dostupných značek mě byl doporučen ATMAN spíše než RESUN.
A ještě jeden námět na náplň filtru, velmi často je na různých fórech po světě zmiňována ječná sláma, resp. její výtažek. Nepřemýšlel jste ji vložit do systému filtrace? Co se týká náhrady kaldnesu, zatím jsem nic podobného, kromě Aqualogistik Schwimmbettmedium nenašel. Ale pokud někdo bude mít dostatek sudů, pak tam může nakrájet i ty husí krky :-)