Lepení kamenů

host - 168.152 (?)
30.4.2018 19:38

my mame jezírko olepené kačírkem.

Geotextilie

Jezirkova folie

na tom vrstva flexibilního lepidla a do toho vtlačený kačírek.

Kamínky držej, ryby žijí.

Akorát na okrajích jezírka, co jsou na suchu (a kraje folie se zahrably pod zem) ta vrsva po letech na pár místech popraskala. Bylo by lepší zahrnutý kraj folie překrýt velkými kameny a kačírek lepit jen k nim.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 191.190 (?), 8.9.2017 15:19
Pravděpodobně nestihne, podle zahradnictví plantica do výšky několika metrů dorůstají až víceleté rostliny.

Mike Dundee - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 211.51 (?), 9.9.2017 12:04

Aktuálně má hlízola výšku cca 160cm a pěkně kvete. Vedle ní je k porovnání mochyně peruánská. Jsem zvědav na chuť hlíz. Někde doporučovali konzumovat až 2 leté, které již trochu stačily zvětšit objem...

host - 184.116 (?), 27.9.2017 13:22

Já jsem četl že jsou dva typy hlízoly.

První typ je diploidní, a normálně plodný. Bohužel se pěstuje málo, protože dosahuje o něco menších výnosů hlíz než druhý typ.

Druhý typ je triploidní, a semena netvoří (teoreticky by rostlina nějaké to semeno vytvořit mohla).

Zatím se mi plodnou hlízolu sehnat nepovedlo. Zajímalo by mě jak jste na tom vy.

host - 138.117 (?), 21.2.2018 18:38
Další zajímavostí je popínavá tykvovitá rostlina pěstovaná pro plody a hlízy-loubenka pochybná. Jako zázrakem jsem ji objevil v zahradnictví tropik.

host - 142.3 (?), 22.2.2018 7:32
...Vždycky jsem o ní jen s povzdechy četl, nikde nebyla k sehnání. Je také mrazuvzdorná jako hlízola, ale neobohacuje půdu o dusík. U té hlízoly mě to taky štve že nikde nemůžu sehnat plodné rostliny které by měly i lusky.

Saga - (12) - 191.43 (?), 24.2.2018 12:04
Zdravím. Já jsem si zamiloval topinambury. Mám je hlavně pro okrasu protože na podzim neuvěřitelně krásně kvetou, také brání přístupu od cesty k ohradě s koňmi což se mi hodí, protože kolemjdoucí pak méně přikrmují a porost zároveň slouží jako pohledová clona, takže mám lepší pocit kvůli sběhlým psům. Bohužel mám ohradu dál od domu. No a konečně, šťavnatou natí topinambur přikrmuji zvířata a naší kuchyni je dopřáván neomezený přísun hlíz-k zapékané zeleninině, topinamburákům, do salátů... Ale kromě vyprávění bych se chtěl zeptat:), topinambury pěstuji v úzkém asi třicetimetrovém páse mezi polní cestou a ohradou s koňmi. Rád bych si tam vysadil i hlízolu, aby svými dusíkujícímí kořeny zůrodňovala půdu topinamburám, a zároveň je využívala jako oporu.. nepodařilo se mi ale zjistit jestli není její nať jedovatá?? Rozrůstající se porost topinambur totiž z jedné strany vypásají koně, a z druhé strany ubírám přebytečné rostliny pro ovce a krávy. Je toho celkem kopa, a zvířata často celý den nežerou téměř nic jiného, tak abych si je tím neotrávil když tam bude přimíchaná hlízola. děkuji mnohokrát za odpověď a přeji hezké dny:)

host - 168.152 (?), 30.4.2018 19:38

my mame jezírko olepené kačírkem.

Geotextilie

Jezirkova folie

na tom vrstva flexibilního lepidla a do toho vtlačený kačírek.

Kamínky držej, ryby žijí.

Akorát na okrajích jezírka, co jsou na suchu (a kraje folie se zahrably pod zem) ta vrsva po letech na pár místech popraskala. Bylo by lepší zahrnutý kraj folie překrýt velkými kameny a kačírek lepit jen k nim.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz