Dešťovka – „Modrá úsporám“



Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.40 (?)
31.5.2017 12:08

Někdy je levnější udělat další WC v domě, než vést rozvody užitkové vody k těm stávajícím. Přístavba ani vestavba nejsou novostavbami.

SfK.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.40 (?), 31.5.2017 12:08

Někdy je levnější udělat další WC v domě, než vést rozvody užitkové vody k těm stávajícím. Přístavba ani vestavba nejsou novostavbami.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 31.5.2017 12:27

Ano, vidím to úplně stejně. Využití pro zalívání, které nejvíc plýtvá pitnou vodou (kromě WC), a které by bylo nejsnadněji realizovatelné, bylo téměř všem znemožněno, což zcela nepokrytě vypovídá o skrytém smyslu této dotace. sad

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 31.5.2017 13:43

Zdravím; je to v našem " Absurdistánu " stále stejné a pomalu se to zhoršuje . Když jsem v roce 1987  stavěl dům,  byla povinnost vybudovat u domu septik. Když jsem žádal o nějaké podklady, jako hloubka, velikost, počet komor atd,  byl to problém . Septik je veliké betové a drahé monstrum, ale jelikož většinou není vidět, tak se později při kolaudaci ani nikdo nezajímal, kde je a jak je proveden a kam vede přepad.  Později jsem chtěl odpadní vodu místo do septiku pouštět do čističky s rotačními disky a to mi bylo přímo zakázáno. Že je nutno vodou šetřit vím z mládí, proto jsem si na pozemku kdysi koupil nadzemní nádrž a do ní čerpal vodu ze střech a s ní nejdřív zaléval  , později se snažil používat na splachování dvou WC. Problém s čistotou vody a zanášení splachovačů zná hodně z nás. Když se u nás v obci budovala kanalizace pro čističku, musel jsem se připojit, ikdyž jsem už několik let používal právě tu odpadní vodu ze septiku po přečistění na zálivku. Septik jsem po vyčerpání a rozbití horní části nakonec zasypal a zasázel tam okrasné stromy.  Že je i u nás na Vysočině v údolí řeky Jihlavy často sucho, ví všichni, kdo zde žíjí . A  "pražák" rozhodl ze sklené klimatizované kanceláře jinak... tak že, přibývá nám regulací, zákazů, příkazů a debilních nařízení, sem tam nějaké ty DOTACE, taky nesmyslné, a obyčejný člověk, co se celý život snaží žít na vesnici v souladu s přírodou a šetřit vším včetně VODY se diví. Moji prarodiče mi říkávali - bez vody není života!

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 5.6.2017 9:10

Ti, co budou používat vodu ze střech na zelévání, měli by si kvalitu vody ověřit.

Můj problém jímání  "dešťovky" je u mně její kvalita. Na domě mám vlnitý východoněměcký eternit. Šablony jsou vyrobené 1988 a asi obsahují i azbest. Voda je ze střechy čistá, ale použít ji na zalévání nemohu.

Na dalších dvou budovách je plech ale natřený několika vrstavmi různých barev a kvalit včetně původní žluté na pozinkovaný plech přes suříkovou červenou až po další šedou, která měla odrážet slunce a další barvy. Po dešti to vše pomalu splachuje a když se podívám do odpadu, nacházím neurčenou směsici lepkavé hmoty spolu s pylem, prachem, listím, květy a dalšími nečistotami. Tímto si tedy nemohu zalévat záhony .  

Jak bylo včera v televizi řečeno - už jsou dotace rozdány... a budou další. Nechť žije " ABSURDISTAN"

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 5.6.2017 9:22

Proč máte problém s vodou ze střechy s azbestovou kritinou? Azbest je naprosto neškodný, používá/val se dokonce na filtraci vína. Asbest škodí POUZE při řezání, kdy se uvolňují malé částečky do vzduchu, které při vdechování ve větším množství můžou časem způsobit problém v plicích.

Proč vám vadí voda z barevných střech? Chcete říct, že máte střechy natřené smývatelnými jedovatými vodovkami? Jestli máte nějakou lepkavou hmotu v odpadu ze střechy, zcela jistě to není způsobeno barvami na kov, které jsou voděodolné a nesmyvatelné, ale jde o smyté nečistoty, které byly napadané na střeše. A zcela jistě byly ty samé napadané i na záhoně. wink Pyl, prach, popílek,...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 240.4 (?), 5.6.2017 10:00

Jardo, dešťovkou stékající ze střechy z roku 1988 klidně zalévat můžeš, i tu zeleninu konzumovat, ale až to budeš jednou bourat a měnit, tak sobě i okolostojícím pořiď pořádnou masku na obličej. Azbest na plicích je to, co je špatně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 5.6.2017 14:26
Dobrý den ; já jsem jen popsal to, co jsem zjistil doma při snaze používat vodu ze střech. Z těch plechových se stářím odlupují kousíčky různých barev a když je vylejete na záhon, tak je to někdy i vidět. Stačí to nechat v kbelíku odpařit, nalít třeba benzín a je to šedá barva. Ze střechy domu, kde je červený vlnitý eternit jsem před 5 roky nechal udělat rozbor a bylo tam nějaké docela divné barvivo (možná suřík) - původně sytě červená barva to už po letech opradu není. Tak proto to nepoužívám. Jarda
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 5.6.2017 14:41

"tak je to někdy i vidět" - a to je důvod, že se tím nedá zalívat? BTW ty mikroodlupky se usazují na dně, takže stačí občas nádrž/sud po dočerpání vyčistit, do záhonu se vlastně vůbec nedostanou.

"nechal udělat rozbor a bylo tam nějaké docela divné barvivo" - chcete říct, že rozborem vody se zjistí látka "barvivo"? Vždy mi bylo řečeno, že je možné udělat rozbor (a to docela drahý) na přítomnost hledané látky. Udělat rozbor kompletního složení vody je nemožné.

Spíš mně příjde, že uměle hledáte důvody, proč nezalívat dešťovou vodou, než že by to byl vůbec nějaký problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 7.6.2017 11:33

Dobrý den;  mimo jiné  ... mně čerpadlo saje vodu z nádrže od spodu a tak nejdříve nasálo ten kal a potom skoro čistou vodu a to co plave na hladině jsem vypouštěl do kanalizace. Řešení jsem našel,  plechové střechy  očistím až na plech a potom znovu natřu vhodnou barvou. Zkoušel jsem to několika místech a jde to. Vody mám totiž stále málo . Střechu s eternitem zatím neřeším.

Jarda 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.63 (?), 7.6.2017 14:03

Vodu ze střechy s eternitem můžeš filtrovat přes "pískový" filtr naplněný mramorovou drtí. V rámci iontových výměn se mírně kyselá voda stane neutrální, ale hlavně přitom zachycené vlákna azbestu "přirostou" k zrníčkům mramoru navždy = nemohou se dostat do vzduchu a být vdechnuty. Proti uvolňování vláken z šablon se užívá akrylát, styrenakrylát a nebo vodní sklo.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika