Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Laicky k biologickému čištění - jde o to uzavřít koloběh živin tak, aby jste mohli více krmit pro větší rybí obsádku a přitom Vám nepřerůstaly řasy, které nejsou v potravním řetězci. Suchozemci vydechují oxid uhličitý (CO2) a ryby vydechují nikoliv sodovku, ale "čpavkovou vodu" tedy jednoduše ten NH3. V extenzívním biotopu dokáží řasy (i sinice a bakterie) konzumovat jak nitráty, tak amonné formy (čpavek). Na pořadí nitrifikace-denitrifikace záleží a je to zejména tak, jestli potřebujete se dusíku zbavit (jezírka bez rostlinstva), nebo jej jen přeměnit na rybám neškodnou formu.

Mechanické předčištění je jednoduché v tom, že dusíkaté látky odstraňuje jako celek, tedy kal který není potřeba rozložit. Pokud je mechanické čištění jako jediné (nebo jen se vzduchováním a UV lampou), pak maximalizace průtoku není zcestnou myšlenkou. Jakmile je ale součástí oběhu i biologická sekce, není rychlost oběhu vody zase tak zásadní.

SfK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika