Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A jak vypadá okolí? Planina? Nebo jste v údolí? Na kopci? Možná by pomohla nějaká fotka. Taháte vodu hadicí ze studánky, takže asi pod kopcem. Tzn. že se k vám stahuje voda z okolních kopců (zalesněné? zatravněné? holé suché skalnaté?)? Kudy vede pramen? Asi nejde o to, že propuští hráz. Ta voda může prosakovat kudykoliv. Prostě je podloží propustné a je plné vody. Např. údolí mezi kopci znamená, že kdysi tam mohla být kamenná strž, voda snesla pod kopec štěrk, kamení a propustný písek nyní překrytý jílem, humusem a trávou.

Pokud vyložíte dno rybníku folií také se může stát, že se voda z okolí prosákne pod ní a tlak spodní vody ji nadzvedne. Představte si že 1-2 m pod povrchem je propustná hornina o rozloze klidně stovek metrů a tloušťce 2-4m a je plná vody.  Hladina v rybníce a v půdě jsou spojené nádoby. Akorát nejsou spojené trubkou ale propustnou členitou horninou o průřezu i desítek m2.

Ono bojovat tímto způsobem s přírodou a geologií je dost ošemetné a může to stát mnoho milionů. Já bych to osobně nechal být. Pokud současný postup nepomohl dál bych do toho neinvestoval. Maximálně tu melioraci uvedenou výše a zrušit rybník. Voda zůstane pod úrovní půdy. Samozřejmě popisuji tu nejhorší situaci a třeba budete mít štěstí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika