Zkušenosti s firmou Albion Group



host - 139.254 (?)
19.7.2017 7:40

Myslel jsem si, že se jedná o nejlepšího výrobce bazénů v ČR - to jsem se hodně spletl! Kupovali jsme do rodiny 2 bazény včetně veškerého zařízení a ani po roce není vše funkční jak má. Resp. už není funkční. Dodané elektro zařízení (rozvaděč v šachtě) vůbec neprošel kontrolou revizního technika, který byl objednán - koupání v bazénu nám okamžitě zakázal a označil za obrovský hazard ze životem. Zapojení neupravili, revize vůbec neproběhla. Sondy ph na obou bazénech po pár měsících provozu nefunkční - reklamace zamítnuta - spotřební zboží.. Technik Albixonu, který prováděl na jaře od zimování bazénu nechal zavřené kohouty nasávání vody z bazénu a pustil časovač - čerpadlo běželo do druhého dne "na sucho"! Na jednom z bazénů se rozpadl pojezd zastřešení a od začátku se sám otevírá zámek dveří - nejdříve jsme si mysleli, že to není možné, ale později jsme byli svědky toho jak ten machanismus sám odskočí a dveře jsou připraveny k otevření - jak je to nebezpečné vzhledem k dětem na zahradě ani nemusím zdůrazňovat! Vzhledem k předchozímu je už jen detailem, že po zimě odpadaly veškeré záslepky šroubů na zastřešení. Když jsme chtěli bazén zprovoznit (14 dní po dokončení - voda se kazila) tak nám řekli, že nemají čas - máme to zastrčit do zásuvky, nasypat pár pytlů soli a mělo by to fungovat.. Doporučuji na jejich webových stránkách prostudovat i ceny těchto odborníků za hodinu práce. Služby do doby než jsme bazén zakoupili perfektní, pak už nikoho nezajímáte, hlavně zaplatit a následuje propad úrovně služeb o 200%. Společnost Albixon je pro mě obrovským zklamáním, především proto, že do doby než bazén zakoupíte vůbec netušíte co by mohlo následovat! Komunikace na úrovni "nemám čas, zavolejte za 14 dní". Doufám, že moje recenze, alespoň někomu ušetří zkušenost, kterou musíme absolvovat my..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 163.163 (?), 22.3.2010 12:53

Mám od Mountfieldu a ta je za fóliový bazén stejně drahá a za plasťák ještě dražší. Lokální firmy z Moravy se mi za bazén 3,5*7*1,5m se zastřešením do 190 000 Kč nevejdou. Pokud byste měli jakékoliv doporučení sem s ním. raději si něco připlatím nebo zajistím i jeřáb, jen když bude solidní jednání a dobře odvedená práce. Děkuji Šárka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.245 (?), 25.3.2010 20:28

Máme bazén od Albionu 3 roky. Žádný problém jsme neměli, až na jediný. Spojovací šroubky u zastřešení začaly měnit barvu. Mysleli jsem, že reznou /uvedeno že jsou nerezové/. Reklamovali jsme to.Jednání pana přes reklamace bylo velice slušné. Nakonec se zjistilo, že to není rez, ale je to ze špatného PH. Nebudu celý případ popisovat, ale vyřešilo se to během 1 dne a další problémy už nejsou. V práci se mnou pracují 3 lidé, kteří mají bazény také od Albionu v rozmězí 6-2 roky a nikdo žádný problém nemá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 213.111 (?), 9.10.2014 21:50

Tak naštěstí, dnes už nový občanský zákoník dává spotřebiteli širší možnosti, jak vymáhat škodu. Uvidíme, co na to Albion bude říkat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.43 (?), 29.7.2017 15:46

Nedoporučuji!!!

Jakmile máte nějakou reklamaci vše i době zakonné reklamace chtějí platit a nebo přestanou komunikovat.Bazen máme 4 roky a neustále něco nefunguje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 207.35 (?), 22.7.2010 15:46

Dobrý den,

bazén od albionu máme asi rok. k ceně - koho ještě dneska udivuje rozdílnost cen na internetu a v reálu při aplikaci ruzných akcí, slev apod? vždy platí "nechci slevu zadarmo". takže jednoznačně konretizovat produkt a nechat si udělat od různých firem cenové nabídky, jinak nic neporovnáte. albion jsme si vybrali, protože jejich cena byla nejnižší. cena našeho bazénu 4x3x1,5 byla se zastřešením, filtrací, protiproudem, tepelným čerpadlem, vysavačem, uv lampou a ještě dalšími věcičkami takřka přesně 200 000,- (vč. DPH). na dalších cca 100 000,- nás vyšly elektroinstalace, zemní práce, betonáže a trochu rozsáhlejší dláždění - s tím všichni počítejte, je to pak ještě dost peněz!

jednání vlašimské odnože albion group bylo korektní a příjemné (o ničem si ale nedělám iluze - až by nastal problém, třeba by to bylo jinak). dohody platily, termíny se dodržovaly oboustranně. bazén svařovaný na místě považuji za technologický průšvih (v nějakém předchozím příspěvku), na toho našeho prcka stačilo 8 lidí.

snad jediný problém byl dostat z nich informace pro zapojení elektro - vzhledem k tomu, že jsem architekt, tak už jsem s nějakým tím drátem a jističem na stavbě do styku přišel, takže jsem věděl co po nich pro svého elektrikáře chci, nicméně dostat z nich schema požadovaného zapojení jejich prvků bylo poměrně obtížné.

také se vyrovnejte s tím, že "albistone" je úplně stejný plast, jako u ostatních firem, jen to má "obchodní jméno"...

moje zkušenosti tedy OK!

sirotek

benešov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 40.193 (?), 9.4.2011 18:18
I já mám s bazénem od albionu dobrou zkušenost, také jsem objednával ve vlašimy, převzetí bazénu mi bylo nabídnuto již 14 dní před dohodnutým termínem, stavební připravenost jsem si zajišťoval sám podle instrukcí p. fialy z albionu, který mi vloni bazén nainstaloval, vše dodnes funkční bez nejmenších problémů. Co se svařování bazénu na místě týká, je nutné se s firmou dohodnout předem, nejsem si jistý, ale myslím, že pán z firmy mě upozorňoval na tento postup v případě, že bych chtěl nějaký velký bazén, že potom nastávají nějaké komplikace s dopravou. Mám 3,5 x 7 x 1,5 a přivezli ho na káře za dodávkou přímo na místo již hotový dva pracovníci firmy, usazovalo nás to celkem 14, (těch 12 lidí bylo potřeba jen na 12 minut (přenesení z káry na místo a usazení). Nevím zda by my ty lidi zajistil albion, ale je mi jasné, že pokud bych na tom trval, tak to bude o dost dražší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 109.21 (?), 19.1.2015 19:03

Dobry den, Ac je tato diskuze jiz starsi, rada bych ji obnovila. Potrebuji radu. Celou dobu jsem verila, ze mikroskopicke prasklinky u schodu v bazenu jsou nase chyba. Ted vidim, ze to asi nebude uplne pravda. Kazdopadne je to jedno a my musime vyresit opravu. Mohli byste mi vy, co mate zkusenost a toto resili poradit jak na to? Koho oslovit? Predem dekuji za odpovedi. Moc mi tim pomuzete. k.kirthova@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 120.147 (?), 19.5.2017 10:02

Boli reakcie na firmu Albixon, ale za mna ju doporučujem. Jednanie aj vystupovanie veľmi príjemné. Ponúkajú aj náhradné diely.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 55.4 (?), 30.11.2018 17:54

Albixon už nikdy více! Velmi neseriózní firma, kvalitně působí pouze v reklamě. Při jednání před podpisem smlouvy jsou milí a příjemní. "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají." Objednali jsme si jedno světlo a vývody z bazénu na levé straně. Když přijeli bazén namontovat, světla měl 2 a vývody napravo. To by ale bylo to nejmenší. Bazén nám namontovali za pár hodin, ale bez veškerého elektrického zapojení, které podle montérů nebylo ve smlouvě napsáno. Při podpisu nám tvrdili, že je v ceně komplet zapojení+elektrické+seznámení s obsluhou. Na jakýkoliv kontakt a hovory neodpovídají. Na seznámení s obsluhou čekáme dodnes, a kdyby nám elektřinu nepropojil náš známý elektrikář tak je bazén stále nefunkční. Ta největší chyba byla že jsme si vybrali přelivový bazén, kde nám tvrdili že více jak 90% vody se vrací přes přelivy zpět do bazénu. A co se děje při koupání? Přelivový žlábek je tak malý a špatně vyspádovaný, že pojme sotva 40% vody. Každý den musíme dopouštět vodu. Na veškeré naše dotazy po namontování neodpovídají. Jediné co je zajímalo, bylo týden po montáži doplacení celé zakázky. ALBIXON UŽ NIKDY NEBRAT! Zbytečné předražené a kvalita nikde. A co jsme se nakonec dozvěděli že takové problémy s něma má více lidí. Takový bazén se dá sehnat za poloviční cenu a o dost kvalitnější. ALBIXON UŽ SILNĚ NEDOPORUČUJU!!.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 139.254 (?), 19.7.2017 7:40

Myslel jsem si, že se jedná o nejlepšího výrobce bazénů v ČR - to jsem se hodně spletl! Kupovali jsme do rodiny 2 bazény včetně veškerého zařízení a ani po roce není vše funkční jak má. Resp. už není funkční. Dodané elektro zařízení (rozvaděč v šachtě) vůbec neprošel kontrolou revizního technika, který byl objednán - koupání v bazénu nám okamžitě zakázal a označil za obrovský hazard ze životem. Zapojení neupravili, revize vůbec neproběhla. Sondy ph na obou bazénech po pár měsících provozu nefunkční - reklamace zamítnuta - spotřební zboží.. Technik Albixonu, který prováděl na jaře od zimování bazénu nechal zavřené kohouty nasávání vody z bazénu a pustil časovač - čerpadlo běželo do druhého dne "na sucho"! Na jednom z bazénů se rozpadl pojezd zastřešení a od začátku se sám otevírá zámek dveří - nejdříve jsme si mysleli, že to není možné, ale později jsme byli svědky toho jak ten machanismus sám odskočí a dveře jsou připraveny k otevření - jak je to nebezpečné vzhledem k dětem na zahradě ani nemusím zdůrazňovat! Vzhledem k předchozímu je už jen detailem, že po zimě odpadaly veškeré záslepky šroubů na zastřešení. Když jsme chtěli bazén zprovoznit (14 dní po dokončení - voda se kazila) tak nám řekli, že nemají čas - máme to zastrčit do zásuvky, nasypat pár pytlů soli a mělo by to fungovat.. Doporučuji na jejich webových stránkách prostudovat i ceny těchto odborníků za hodinu práce. Služby do doby než jsme bazén zakoupili perfektní, pak už nikoho nezajímáte, hlavně zaplatit a následuje propad úrovně služeb o 200%. Společnost Albixon je pro mě obrovským zklamáním, především proto, že do doby než bazén zakoupíte vůbec netušíte co by mohlo následovat! Komunikace na úrovni "nemám čas, zavolejte za 14 dní". Doufám, že moje recenze, alespoň někomu ušetří zkušenost, kterou musíme absolvovat my..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika