Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 224.39 (?) 
10.7.2014 19:45

Pozor nie su tablety ako tablety. Ja kupujem tablety peroxosiranu a som uplne bez chloru a som tiez spokojny.smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 10.7.2014 19:51

O71: To se mýlíte. Já se k tomu jen vyjadřuju, protože mi připadne, že problémů s přípravou, uchováním, dávkováním a kontrolou je víc, než jste si propagátoři ochotni připustit. Ostatní čtenáři asi nemají důvod se mísit do diskuse; jistě řada z nich spokojeně tablety používá. Proto, že prosazuju tablety, ještě nemusím být a opravdu nejsem prodejcem. Mimoto je neprosazuju, ale nevidím rozumnou alternativu. Přečtěte si znovu návod, co jste napsal. Kdo z majitelů bazénů se s tím asi tak bude patlat? Jak zjistí po měsíci, co vlastě v tom barelu je? Koupí tabletu a plovák a mají vystaráno. Příklad s autem je ale dost blbej. Vy teda máte mercedesa, na střeše uvázaný barel, na vozíku zásobu chlornanů a chloridů a uháníte ostopéro. Tvrdíte, že v bazénu nemáte chlor. Dám taky příměr. Je to, jakby ten, kdo dává do bazénu modrou skalici tvrdil, že tam nemá měď.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Olin 71 - (14) - 163.154 (?), 10.7.2014 20:51

V přípravě nevidím problém, když nasypete nebo nalijete dvě látky do vody a potom se přidá do bazénu. Podle návštěvnosti bazénu,  opakuji cirka vyrobenou dávku 10 – 18 dní.  Když se vám povede vyrobit větší množství, stabilizovaného roztoku tak po 14 dnech kdy se většinou dává další roztok, bude mýt cca 93% je úspěch. Co mám pořád kontrolovat, já chci se koupat. V zahraničí prodávají do bazénu i vířivek i tablety (AquaSmarter s ClO2 (chlordioxidu). Měření provedu testovacíma proužkama v roztoku a pak nemusím měřit v bazénu.
ClO2 je jedna další alternativa, myšlenka je to dobrá. Za málo peněz hodně muziky. Někdo má velký množství vody a když si bude kupovat chemii, která se prodává, tak to může vlést do peněz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.39 (?), 10.7.2014 21:05

Olin ma pravdu. Toto je hobby forum. A ked jej jeho hobby si urobit lacnejsiu dezinfekciu vody, preco nie. Nakoniec nezabudnite, ze s casom a skusenostami to zacina byt rutina a aj priprava ClO2 zacne byt minutova zalezitost. A ak to naozaj bude podstatne lacnejsie ako komercia a menej smradlave, tak mu velmi fandim. Juro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 10.7.2014 21:45

Trošku neracionální postoj, co mám pořád kontrolovat... Když nechci kontrolovat, musím do veřejného, tam to chemizují za mně a fest. A nebo jít do sinic v rybníku. Ano, chci se koupat, ale měl bych vědět aspoň orientačně v čem se to koupu. Co prodávají v zahraničí je sice zajímavé, ale je to v zahraničí. Když bych měl volit alternativu, pak mám možnost chlorinátoru, nebo bezchlorovou chemii, ozón. Já netvrdím, že ClO2 je špatný, tvrdím, že je to dosud nepropracovaná metoda. Je možné, že s dalším poznáním to bude přístupné pro širokou veřejnost, ale zatím to tak nevidím. Taky bych chtěl něco levného, účinného, zdravého, spolehlivého, nejedovatého etc. To všechno ten váš chlordioxid splňuje. Je tak krásný a spolehlivý, že je to až podezřelé. Kde je ten háček? A ten určitě někde je.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Olin 71 - (14) - 163.154 (?), 11.7.2014 0:12

Vždyť je to tu už napsané.

Mám roztok, kde jsem zachitil do roztoku 3000 ppm ClO2.

Mám bazén 20 m3 a potřebuji aby byl výsledek v bazénu 5 ppm ClO2, tak tam přidám 33,3l roztoku.

Pak nemusím znovu měřit výsledek v bazénu..Ten bude nachvilku 5 ppm a bude klesat (víc tam nebude)

Hlavně aby koncentrace min.do 0,2 ppm byla v bazénu alespoň cca 10 minut, pak je vše zničeno. Jak rychle,  to záleží na zatížení v bazénu, jestli jsou sluneční dny a bazén je odkrytý, úbytek ClO2 v bazénu začne rychle klesat na nulu. Klidně tam můžu dát přes noc třeba 20 ppm, ráno bude vše O.K. To se používá klasiky když se dělá šoková terapie jako u chloru, dá te tam více násobek. A mám přes noc vydezinfikovanou vodu a pak ráno vyluksuji dno, co mě neveme spodní zběrač. Výroba ClO2 za pár kaček.

Vodu dávám ze studny, kde mám podle lab. výsledeku železo 0,02 mg/l (norma max.0,2mg/l). Když jsem začínal, tak jsem si nechal změřit vodu z bazénu a železo bylo na 0 mg/l a ostatní měření bylo O.K. Žádný leptací roztok na tišťáky.

Pak jsem pořád dodržoval stejný postup. Výsledek je stejný jak před rokem tak dneska.

Vodu mám tvrdou, klasika ze studny. Tu jsem už přestal řešit. Právě proto mě zaujala tato levná alternativa, kde si můžu zanechat tvrdší vodu s vyšším pH. Pro tělo je to balzám. Žádnou jinou chemii nedávám, voda je jak křišťál. Viz foto

Před tím jsem se pral s řasama, barvou vody, dezinfekcí, pořád jsem snižoval pH alkalita si dělala svoje (ta má paměť), maskovače, fakulanty, odpěňovače no hrůza co musí nasypat člověk do vody. Čistil jsem stěny, dno, trubky a písek ve filtru.

Ano jsou dobré alternativy jako bezchlorová chemie (i tablety), ale když jsem zjistil co za to chtějí a byl bych znovu kde jsem byl, jenom bez chloru a peněz.

Pak jsem si uvědomil že jsem otrok svého bazénu a řekl jsem si dost. Našel ClO2 a zjišťoval jsem více. V zahraničí je to už normální a píšou o tom, tady je to zatím v pase. Uvítal jsem když na tomto hobby forum se roztočila diskuze z radama. Chtel jsem se podelit o par zkušeností,  jak se říká přispět trochu do mlýna (za pár let se budeme tomu smát jak to tady začínalo). Ano většinou čerpám ze zahraničí, tam se dá sehnat kvalitní zkušenosti, jak s výrobou tak ve výsledcích měření na tělo,přírodu a hlavně na vodu. U nás je to zatím mizivé.

Jednou za čas si rozdělám roztok a naliju ho tam a mám pokoj. Do budoucna bych chtěl koupit za 1000 Kč dávkovací čerpadílko (dobry nápad od kečupa) a automaticky mě bude dávkovat z nádoby roztok rovnou do vody. Když to časem skloubím s čidlem, kde klesne hodnota pod mez. Tak to bude ideální.

Ono se starat o plivátko nebo o 20m3 vody je velký časový, finanční rozdíl, ještě když je využívaný na delší dobu, nebo zakrytý.

Olin


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 80.124 (?), 11.7.2014 1:33
Prosím, co myslíte tím čerpadýlkem, které bude dávkovat? Pod jakou mez? Kolik je ta mez? Jak se ta hodnota měří?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 11.7.2014 9:51

Co sa tyka davkovania, dalo by sa nejakym peristaltickym cerpadlom cez silikonovu hadicku. V spojeni s casovacom by nebol problem davkovat velmi male davky pravidelne. Povedzme par ml kazdych par hodin. Biedne to vidim s tym senzorom. Snad by sa dal merat aktivny kyslik, alebo nieco podobne, neviem ci priamo nejak ClO2, ale taketo elektronicke merace by boli dost drahe. Podstatne lepsie by bolo davkovat a obcas zmerat offline nejakym setom. Ak s koncentraciou ClO2 kolise iny lahsie meratelny parameter (pH?), meral by som ten a ClO2 menej casto. Ziskat skusenosti, nastavit davkovanie a merat menej casto. Ked zistite ze vam to spolahlivo funguje mesiac dva a meranie len opakovane potvrdi ze je to ok, mozete merat menej casto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 11.7.2014 9:35

Ale ale pan PP. ClO2 je neprepracovana metoda? No to nemyslite vazne. To ze o tom viete malo Vy, neznamena, ze nie je prepracovana. Ako ked misia v Afrike zacne liecit miestnych domorodcov a ti sa zacnu burit, ze to "nie je prepracovana metoda" a veria len miestnemu samanovi. Skuste si najprv nieco zistit. To, ze sa u nas v bau predavaju nejake chlornanove tabletky a nepredava nic na baze ClO2 este nic neznamena.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 11.7.2014 10:37

Pán je purista. Dobře, jinak: není propracovaná pro domácí použití v malých rodinných bazénech. Jestli ano, přesvědčte mne o opaku. Rád se nechám poučit. A budu ten zázrak používat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika