Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vždyť je to tu už napsané.

Mám roztok, kde jsem zachitil do roztoku 3000 ppm ClO2.

Mám bazén 20 m3 a potřebuji aby byl výsledek v bazénu 5 ppm ClO2, tak tam přidám 33,3l roztoku.

Pak nemusím znovu měřit výsledek v bazénu..Ten bude nachvilku 5 ppm a bude klesat (víc tam nebude)

Hlavně aby koncentrace min.do 0,2 ppm byla v bazénu alespoň cca 10 minut, pak je vše zničeno. Jak rychle,  to záleží na zatížení v bazénu, jestli jsou sluneční dny a bazén je odkrytý, úbytek ClO2 v bazénu začne rychle klesat na nulu. Klidně tam můžu dát přes noc třeba 20 ppm, ráno bude vše O.K. To se používá klasiky když se dělá šoková terapie jako u chloru, dá te tam více násobek. A mám přes noc vydezinfikovanou vodu a pak ráno vyluksuji dno, co mě neveme spodní zběrač. Výroba ClO2 za pár kaček.

Vodu dávám ze studny, kde mám podle lab. výsledeku železo 0,02 mg/l (norma max.0,2mg/l). Když jsem začínal, tak jsem si nechal změřit vodu z bazénu a železo bylo na 0 mg/l a ostatní měření bylo O.K. Žádný leptací roztok na tišťáky.

Pak jsem pořád dodržoval stejný postup. Výsledek je stejný jak před rokem tak dneska.

Vodu mám tvrdou, klasika ze studny. Tu jsem už přestal řešit. Právě proto mě zaujala tato levná alternativa, kde si můžu zanechat tvrdší vodu s vyšším pH. Pro tělo je to balzám. Žádnou jinou chemii nedávám, voda je jak křišťál. Viz foto

Před tím jsem se pral s řasama, barvou vody, dezinfekcí, pořád jsem snižoval pH alkalita si dělala svoje (ta má paměť), maskovače, fakulanty, odpěňovače no hrůza co musí nasypat člověk do vody. Čistil jsem stěny, dno, trubky a písek ve filtru.

Ano jsou dobré alternativy jako bezchlorová chemie (i tablety), ale když jsem zjistil co za to chtějí a byl bych znovu kde jsem byl, jenom bez chloru a peněz.

Pak jsem si uvědomil že jsem otrok svého bazénu a řekl jsem si dost. Našel ClO2 a zjišťoval jsem více. V zahraničí je to už normální a píšou o tom, tady je to zatím v pase. Uvítal jsem když na tomto hobby forum se roztočila diskuze z radama. Chtel jsem se podelit o par zkušeností,  jak se říká přispět trochu do mlýna (za pár let se budeme tomu smát jak to tady začínalo). Ano většinou čerpám ze zahraničí, tam se dá sehnat kvalitní zkušenosti, jak s výrobou tak ve výsledcích měření na tělo,přírodu a hlavně na vodu. U nás je to zatím mizivé.

Jednou za čas si rozdělám roztok a naliju ho tam a mám pokoj. Do budoucna bych chtěl koupit za 1000 Kč dávkovací čerpadílko (dobry nápad od kečupa) a automaticky mě bude dávkovat z nádoby roztok rovnou do vody. Když to časem skloubím s čidlem, kde klesne hodnota pod mez. Tak to bude ideální.

Ono se starat o plivátko nebo o 20m3 vody je velký časový, finanční rozdíl, ještě když je využívaný na delší dobu, nebo zakrytý.

Olin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika